Вижте фиш за 489 лева депутатска заплата

Десислава Атанасова показа колко е получила през юли 2013, когато ГЕРБ бойкотираше заседанията

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова публикува на профила си във фейсбук фиша от 489 заплата, която е получила като народен представител през юли 2013 година. Тогава парламентарната група на ГЕРБ бойкотираше заседанията в искане за оставка на кабинета "Орешарски".

"От понеделник призовавам Корнелия Нинова, да покаже фиша си за заплата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията", написа Атанасова в социалната мрежа.

Поводът за публикацията на депутата от ГЕРБ е искането на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатските заплати да се намалят .

Ето какво написа Десислава Атанасова на профила си във фейсбук:

"От понеделник призовавам Корнелия Нинова, да покаже фиша си за заплата от последния месец, в който не ходи на работа, а представя "визията".

Тъй като, личният пример е важен, а паметта изневерява, то е време да се върнем назад, в 2013 - та.

Тогава възнаграждението на депутат от ПП ГЕРБ беше различно, заради истинския бойкот на управлението "Орешарски" с мандатоносител БСП, аферата "Костинброд" и задкулисието. И тогава ПП ГЕРБ беше първа политическа сила!

Заплатата на народен представител през 2013 беше 2196 лева, а получавах - 489 лева!

През 2013 година аз и колегите ми от парламентарната група на ПП ГЕРБ, съзнателно се лишихме от около 70% от възнаграждението си, пътуването в командировки и ползването на служебни автомобили, което не е факт днес, нито за Нинова, нито за някой от парламентарната група на БСП.

Вие, само от 18% ли сте готови да се лишите, въпреки че не ходите на работа? - странен “бойкот”!

Кога или къде тези, които не работят, получават еднакво възнаграждение с тези, които работят? - При комунизма или в Парламента, когато там е Нинова? Само, че демокрацията Ви отне комунизма, а Народното събрание не е Ниноваленд!

Ако греша, опровергайте ме - с факти и фиш!

Корнелия, твой ред е!"

Коментари

Задължително поле