Вики от Пловдив получи нов велосипед

Момиченцето, болно от церебрална парализа, чийто специализиран велосипед за рехабилитация беше откраднат преди десетина дни в пловдивския квартал „Капана“, получи  ново бяло колело. Вики е щастлива  и благодарна за новата придобивка, осигурена от анонимен благодетел, информира БТВ.

Новият велосипед се появи пред  дома на Вики седмици преди очакваното и беше изработен за рекордно кратък срок.  Фирмата производител на специализираното превозно средство направи всичко възможно  то да достигне до Вики, докато времето е все още слънчево и позволява карането на колело.

„Просто положихме доста усилия, за да стане за 4-5 работни дни. Усещането е върховно“, споделя майсторът на специализирания велосипед Георги Пейков.

Предишният велосипед на Вики е бил правен в продължение на седмици. С колелото Вики може отново да се придвижва самостоятелно, както  и да тренира крачетата си, за да се възстановят.

„Усмивката й не слиза от лицето й!“, едва сдържа сълзите си майката на Вики - Гергана Николова.

Самата Вики с удоволствие показва новата си придобивка.

Новото колело беше платено и поръчано от мистериозен бизнесмен, който се разчувствал от съдбата на 11-годишното дете. Друг благодетел е дал пари за още едно специализирано колело, което ще бъде изработено и изпратено на детенце, болно от церебрална парализа от Първомай.

Добрите новини не свършват за Вики дотук. От понеделник тя ще започне рехабилитация в частна пловдивска болница, която ще поеме всички разноски по лечението й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България