Виктория Томова взе пет гейма на Серина Уилямс

Виктория Томова

Виктория Томова приключи участието си на "Уимбълдън". 23-годишната българка загуби от 23-кратната носителка на титли от Големия шлем Серина Уилямс с 1:6, 4:6 в мач от втория кръг на турнира, предаде БТВ.

Така американката записа своята 12-та победа срещу българска тенисистка от 12 срещи и се класира за третия кръг, където ще се изправи срещу победителката от срещата между Татяна Мария и Кристина Младенович.

Томова започна добре двубоя, като при свой сервис успя да спаси точка за пробив още при първото си подаване. В последвалия гейм обаче мощен форхенд на Уилямс донесе и аванс от 3:1. Последваха още 3 безответни гейма, с които само след 24 минути игра американката повече с 6:1.

Във втората част Томова се представи далеч по-добре. 135-ата в света отрази три точки за пробив и поведе с 1:0. 7-кратната шампионка на "Уимбълдън" направи нов пробив за 2:1. Томова обаче продължи с добрите си изяви и дори стигна до точка за брейк, но американката успя да вземе гейма си и да затвърди аванса си.

До края на срещата разликата се запази, с което Уилямс оформи крайното 6:1, 6:4. Българката заслужи аплодисментите на именитата си опонентка, след като пласира няколкото печеливши уинъра.

Виктория Томова дебютира в основната схема на Откритото първенство на Великобритания. В квалификациите тя се справи последователно с три съпернички, а в първия кръг надигра Тереза Смиткова със 7:6 (3), 6:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт