Мачовете и спортът по телевизията днес, вторник, 10 декември 2019

На 10 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 10.12.2019

Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

ВиК Добрич дължи над 4,5 млн. лв. за ток Дружеството не си плаща сметките към „Енерго-Про“

След 10 дни административната сграда на ВиК Добрич може да остане на тъмно, без електрозахранване и по график токът да бъде спиран на 2 и на 4 часа. Причината са неплатени сметки към „Енерго-Про“, които надхвърлят 4,5 млн. лева. „ВиК Добрич“ АД е най-големият нередовен длъжник в Североизточна България и има задължения към „Електроразпределение Север“ АД и „Енерго-Про Продажби“, които към 27 юни 2018 г. възлизат на 4 504 183 лв. без лихвите, съобщиха за „Труд“ от пресцентъра на дружеството. Дълговете растат от 2013 г. въпреки многократните срещи с ръководството на ВиК Добрич, както и с принципала МРРБ.

За критичната ситуация са сигнализирани Министерството на енергетиката, кметът и областният управител на Добрич. След постигнато споразумение през септември м.г. дългът е бил разсрочен, дружеството е поело ангажимент за плащане на над 1 млн. лева, който не е изпълнило. Така се стига до крайната мярка и длъжникът е уведомен за прекъсване на електрозахранването по график от 9 юли на административната сграда на предприятието.

Погасяваме задълженията си по споразумението и смятам, че няма да се стигне до прекъсване на електрозахранването. Но дори и да се случи, това няма да засегне водоподаването и абонатите на града, каза изпълнителният директор на ВиК Добрич инж. Тодор Гикински.

„Труд“ попита регионалното министерство какви мерки се предприемат, за да не остане Добрич без вода. „Дружеството има сключено допълнително споразумение с „Енерго-Про Варна“ ЕАД за изплащане на натрупани задължения. През предходните два месеца ВиК Добрич е платило по-малък размер от предвидените в споразумението месечни вноски. Очаква се през следващия месец вноските да бъдат погасени и да не се стигне до прекъсване на електроснабдяването“, съобщиха от МРРБ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.