Винаги кризата е време на нови идеи, казва шефът на спортните журналисти в света

Сигурен съм, че това лято олимпиада няма да има – казва Джани Мерло, шеф на Асоциацията на спортните журналисти (АИПС). – Представете си повече от 200 делегации да живеят на едно място в Олимпийското село. И ако дори и един човек е заразен, какво правим? Има вариант да се въведе 14-дневна карантина преди това. Но не е ясно какво ще стане, ако някой пипне вируса? Отбора ли да върнат, игрите ли да спират?

Италианецът живее в Ломбардия, една от най-засегнатите зони от епидемията. Той признава, че за 10 дни е излизал само веднъж от дома си, за да си напазарува.

„Според прогнозите на Италия ще са й необходими 2 месеца, за да се нормализира положението и хората да излязат на улицата - продължава той. - А на други страни, които все още не осъзнават опасността от болестта, ще им трябва повече време."

И допълни, че в сегашната обстановка всички международни федерации трябва да се съберат и да обсъдят календарите си за следващите няколко години.

„Кризата винаги е време за нови идеи – казва още той. – Лесно е да работиш, когато имаш куп пари и възможности. А сега трябва да се изявят най-добрите управленци и професионалисти.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт