Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Махмуд Абас призова ЕС да признае държавата Палестина

Теменужка Петкова: Реформите в енергийния отрасъл са факт

Строг затвор за жена, лъгала многократно, че е изнасилвана

Израелски учени дешифрираха скрижал от Мъртво море

Безизходицата с US бюджета (ИНФОГРАФИКА)

Цвета Караянчева: Нямаме притеснения за вота на недоверие към кабинета

Съперникът на Григор иска да мине Мъри

Министър Ангелкова: Павилиони с единна визия ще заменят сергиите по тротоарите в „Слънчев бряг-изток“

Двама души са загинали при катастрофа край Ловеч

Най-малко 11 цивилни са били убити при турски удари в Сирия

Пучдемон се закани да формира ново правителство

Вина от стари български сортове диктуват модата в Европа и у нас ETHNO пасват отлично на българския вкус и темперамент

Димят, Рубин, Мавруд и Мискет от лозята на Карнобат впечатлиха ценителите на виното във Франция

ethno-fasha17web Старите български сортове Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат са най-новата страст в Европа и у нас, разказаха управителите на някои от най-квалитетните столични ресторанти, които неотдавна посетиха Южна Франция за да почерпят от актуалните винени и гурме-тенденции. Те издадоха, че примерът на световния хайлайф се оказал заразителен за все повече българи, които уверено избират невероятните купажи ETHNO за трапезата си, защото държат на високото качество и неповторимия вкус. Родните сортове впечатлиха изисканата публика по време на конкурса Muscat di Monde в живописното френско градче Фронтинян-ла-Пейрад. Там забележителните ETHNO на „Винпром Карнобат” станаха фаворити на привикналите към лукс ценители, които присъдиха на серията една от най-големите награди за качество.
ethno-fasha14-vodeshta-webИ докато гостите на конкурса тепърва откриват очарованието на родните вина, у нас все повече хора избират Димят, Рубин, Мискет и Мавруд от лозята на Карнобат, защото богатите им вкусове и аромати пасват прекрасно на предпочитанията, нравите и темперамента на българина, а и подхождат на нашенската кухня. Старите местни сортове в ETHNO поднасят най-доброто от българската земя и отлично разгръщат потенциала си, купажирани със световно-известните каберне совиньон, сира, мускат и совиньон блан.
„Същността и душата на вината се крие именно в това необикновено съчетание, което ги отличава от всички останали на пазара», разказаха енолозите на ETHNO. «Целта ни е да преоткрием българските сортове в една по-съвременна концепция за вино. Да извадим автентичния им вкус и да го поднесем в нов и разбираем стил. Така те да навлязат в нашето ежедневие, да станат лицето на родното производство и да ни дадат усещането за изисканост и лукс, който можем да си позволим».

Топ тенденция

Най-доброто идва от родната земя

ethno-fasha14webИзборът на български храни и напитки, създадени изцяло от суровини, които са отгледани на родна земя, е най-актуалната тенденция сред младите и образовани хора. Те подбират само чисти продукти, направени с грижа за околната среда и уважение към труда на хората.
„Когато купуваме вината ETHNO на „Винпром Карнобат”, ние помагаме България да се утвърди като водещ винопроизводител и да покаже на света богатството на нашата природа. Нещо повече – избирайки български сортове ние реално подкрепяме родното производство. Защото знаем, че колкото повече местни вина се продават на българския пазар, толкова повече работни места ще се откриват, а стандартът на живот в България ще се повишава”, разказаха последователи на тренда, наричащи себе си ETHNO-сиасти по името на любимите си вина.

Идентичност
„Винпром Карнобат“ съхранява и развива българските сортове

ethno-fasha14-a-webДокато някои производители незаслужено изоставиха местните сортове, определяйки ги като трудни и неперспективни, „Винпром Карнобат” разработи програма за запазване генофонда им. Екип от опитни агрономи и технолози, заедно с авторитетни учени от Института по лозарство и винарство издириха най-добрите клонове на местните сортове Мискет, Рубин, Мавруд , Димят и Перла, и ги засадиха върху плодородните землища на селата Огнен и Деветак в района на Карнобат така, че те да разгърнат потенциала си, да бъдат устойчиви и да дадат качествено грозде. „Старите български сортове са шанс България да преоткрие своето богатство и уникалната си идентичност във винопроизводството, която да е нашето лице пред света”, споделиха от екипа на водещия винопроизводител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.