Винената партия на България стяга 20-ти юбилеен конгрес

„Винената партия“, която е единствена по рода си в страната, се стяга за своя 20-ти юбилеен конгрес. Пожизненият и лидер Иван Лулейски пък пише отчетен доклад.

„ „Ние сме част от политическото многообразие в страната, но политиката не е в дневния ни ред, това ни съхрани като партия, а нас – като нормални и позитивни хора. Очакваме на конгреса гости от Гърция и Македония, казва Лулейски. През годините много политици ги каниха да се включат в изборите, но партията устоя на изкушението и си остана само за забавление на ценителите на виното.

От създаването си на 21 декември 1996 г. в с. Черниче, община Симитли до момента няма нито един напуснал, няма отлюспени, никой не е нарушил Устава. Непрекъснато се приемат нови членове. „Борим се да съхраним българската духовност, да запазим човечността, добрината, уважението и усмивките си”, разкрива Лулейски.

За юбилея партията се е заела да произведе уникални бутилки вино ,само 500 на брой, специална селекция.

Те са със специален етикет, на който са изписани два от водещите девиза на аполитичната партия – „Във виното е истината” и „Чрез виното да забравим злото”.

За 20 години партията има над 1200 активни членове от всички контенти, 40% от тях са жени.

И на този Конгрес производителите-членове отново ще премерят сили и майсторлък, за да излъчат най-добрите червени и бели вина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл