Виновен съм и съжалявам, плаче Северин в съда (обзор)

Искал да е в килия, защото се страхувал за живота си

При разпитите мълчал за изнасилването

“Да, виновен съм и много съжалявам. Не мога да повярвам, че съм го направил”. Това обяви 21-годишният Северин Красимиров, който е обвинен за смъртта на Виктория Маринова от Русе. Трупът на 30-годишната административна директорка на телевизия ТВН бе открит на 6 октомври до крайбрежната алея на Дунав. Дни по-късно Северин бе арестуван в Германия, където избяга при майка си. Той е обвинен за изнасилването и убийството на Виктория.

Пред журналисти Северин обясни със сълзи в очите, че почти нищо не си спомнял от деня на убийството. Твърди, че бил пиян и взел наркотик “кристал”. “Бях на купон. Тръгнах си от него пеша. Тя мина покрай мен, но не знам какво стана. Помня, че като се разминахме или тя ме удари, или аз нея, без да искам. Казах й – оглеждай се или нещо такова. Тя ми отговори нещо. Ударих й един шамар”, разаказа Северин, въпреки опитите на служебния му защитник Иван Дойнов да го накара да мълчи. Задържаният обяви и, че не си спомнял да е изнасилвал Виктория. На въпрос какво наказание заслужава, той отговори: “Каквото ми дадат. Ако е доживотен затвор, ще го излежа.” Според прокуратурата Виктория била ударена силно 7 пъти по главата.

Пред съда Северин сам поиска да бъде оставен в ареста, защото се страхувал за живота си. “Поискахме да остане в ареста, тъй като се случиха някакви неща в Русе , има и опасност да се активизират някои групи граждани. За момента нямаме друга причина той да остане в ареста, освен, че той се страхува. Не мога да коментирам дали е виновен или не”, каза адвокатът му Иван Дойнов.

Причина за смъртта на Виктория е задушаване и тежките мозъчни травми, нанесени с тежки предмети по главата на младата жена. Открити са следи от биологичен материал по дрехите на Северин, както и по жертвата. По време на разпитите той мълчал за изнасилването. Но преди това заявил пред двама свидетели, че е изнасилил и убил момиче. Окръжният прокурор Георги Георгиев заяви, че няма доказателства за участие на други хора в престъплението. “Има свидетели, които са видели само един мъж, облечен с дрехи, каквито намерихме. Има ДНК експертиза, която казва, че няма генетичен материал от друго лице. И в неговите обяснения не се твърди, че някой му е помагал”, каза прокурорът.

Съдебният състав с председател Милена Пейчева остави Северин в ареста. Според магистратите има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

 

Посочил мястото

Заровил телефона на Виктория до трупа й

На разпита Северин обяснил, че по време на престъплението видял телефона на жертвата на земята до нея и го заровил там. „В четвъртък извършихме оглед на мястото на престъплението и действително намерихме мобилния телефон на пострадалата, заровен там. В калъфчето на телефона бе поставена служебната карта на пострадалата. Обяснението на Северин е, че се опасявал да не бъде разкрита бързо самоличността й, затова е заровил телефона”, каза окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Коментари

Задължително поле