Виолина Анчева очарова Филипините

Роклята, която родната хубавица подари на бедно филипинско момиче.

Родната красавица е доволна от представянето си на конкурса за красота и се радва за победата на французойката Ирис Митнаер

Нашенката е единствата „мис“, която подари марковата си дреха

Българската участничка в конкурса Мис Вселена“ Виолина Анчева предизвика истински фурор във Филипините със своето решение да подари марковата си рокля, подарък от организаторите на конкурса, на бедно местно момиче. Родната хубавица е единствената претендентка за короната от тазгодишната надпревара, която се лиши от луксозната си дреха за благотворителна цел. Жестът на Анчева истински трогна островната страна, доказателство за което е репортажът на местната Си Ен Ен за случката и хилядите харесвания, коментари и споделяния в социалните мрежи.

„Виолина предизвика истински фурор във Филипините със своя жест. Тя дари роклята си, дело на известен американски дизайнер, на 18-годишна самотна майка. Бедното момиче не можа да повярва, че получава подарък именно от носителка на титлата „мис“, тъй като във Филипините има огромно уважение към кралиците на красотата“, разказа за „Труд“ организаторката на „Мис Вселена България“ Магдалина Георгиева.

По думите й Виолина се представи много добре на „Мис Вселена“.

„За България е трудно да спечели такъв конкурс, защото той е от много голям мащаб и организаторите имат доста по-различни от нашите интереси. За нас е важно обаче, че имаме трибуна, на която да популяризираме българското, и това, че шансовете ни за класиране на челните места са малки, не означава, че трябва да се откажем от участие. Аз съм национален директор на „Мис Вселена България“ от две години и съм щастлива от представянето както на Радост от миналата година, така и на Виолина за тази“, допълни Георгиева.

Виолина е изключително радостна от престоя си във Филипините въпреки множеството нападки от сънародниците ни по повод нейното участие в „Мис Вселена“.

„Местните са много топли и приветливи хора. Те приемат конкурсите за красота изключително сериозно и всяка участничка в тях получава огромно уважение. За съжаление в България нещата стоят по съвсем различен начин. Виолина е много земна и изключително интелигентна, благодарение на което направи достойно представяне“, допълни Магдалина.

Престоят на родната хубавица беше около 20 дни, като в началото тя трябваше да пътува по островите в страната за ревюта и срещи за автографи с филипинците. През следващите няколко дни всички момичета се занимаваха с благотворителните кампании, организирани от „Мис Вселена Мениджмънт“.

„Най-общо конкурсът „Мис Вселена“ представлява няколко малки състезания. Първо се започва с ревю по бански костюми. Следва дефилиране с официална рокля, като всяка участничка носи дрехи от собствената си държава. След това е първото им официално представяне пред журито - тогава момичетата носят роклите, осигурени от организаторите на конкурса и направени от известни американски дизайнери. Именно с тази рокля Виолина подлуди филипинците.

Всичко това се провежда на две части. Първата е предварителното шоу, където от 86 участнички остават само 13. Виолина не успя да се нареди след първите тринадесет, но пък тази година само една европейка стигна до този етап и това беше именно победителката. Ние като част от Европа се радваме на успеха на Ирис Митнаер“, разказа организаторката на „Мис Вселена България“.

 

След състезанието

Набляга на обучението, но продължава и с моделството

Най-много се радваше на компанията на Мис Филипини

След приключването на конкурса Виолина бърза да се прибере у нас, за да продължи своето образование в Софийския университет. Разбира се, няма напълно да загърби професията на модел, но ще я изпълнява в умерени темпове. Красавицата ще продължи да бъде и рекламно лице на определени продукти и ще продължи да изпълнява ангажиментите си като носителка на титлата „мис“.

За 20-дневния си престой във Филипините родната хубавица успя да направи доста добро впечатление на местните и заедно с това да създаде няколко доста добри приятелства с другите участнички.

„На такива конкурси почти всички момичета са доста интелигентни и образовани. Това схващане у нас, че всички носителки на короната трябва да са глупави, изобщо не е вярно в световен мащаб. По този критерии Виолина беше абсолютно равностойна на останалите красавици“, заяви Магдалина Георгиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица