Випуск 2017 на Медицински университет-Пловдив завърши с много добър успех 5,11

57 от 200-те абсолвенти са чуждестранни студенти

На специална церемония в Драматичния театър в града под тепетата абсолвентите от випуск 2017 на Медицински университет - Пловдив получиха днес дипломите си за лекари по медицина и положиха Хипократовата клетва.

От дипломираните 200 млади лекари 57 са чуждестранни студенти от Гърция, Германия, Великобритания, Турция, САЩ, Португалия, Кипър и Сирия. Младият лекар д-р Елизар Цветков е тазгодишният отличник на випуска с 6.00 от следването и от държавните изпити . Той получи и специалния плакет „Златен Хипократ”. С успех “отличен” (над 5.50) от следването и държавните изпити са още 55 дипломанти, като средният успех от следването на завършващите е „много добър” – 4.83, а от държавните изпити е „много добър” – 5.11.

Според ректора проф. Стефан Костянев това е един от най-силните випуски на Медицински университет-Пловдив. Тазгодишният промотор на випуска проф. д-р Мирослава Бошева, ръководител на Катедра „Педиатрия и медицинска генетика“ на МУ – Пловдив, изрази надежда, че сред дипломантите има бъдещ носител на Нобелова награда за фундаментална медицина или откривател на ваксина срещу нов вирус, или създател на нова антибиотична молекула, или лекар променил лечението на рака, или на министър на здравеопазването, в която и да е точка на света.

Младите лекари бях поздравени и благословени от Пловдивския митрополит Николай. На тържествената промоция присъстваха акедемичното ръководство на вуза, директори на болници, лекари, депутати и много гости и близки на дипломантите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование