Високопроходими машини спасяваха закъсали семейства в снега край Пазарджик

Пожарникари, полицаи и горски работници съдействаха на няколко семейства закъсали с автомобилите си в планината, съобщиха от ОД на МВР - Пазарджик.

Сигнал за случая е получен вчера около 12.30 часа на телефона за спешни повиквания - 112. Няколко семейства решили да прекарат почивката си в планината и отседнали в местността Кавал тепе край Батак. Две от тях решили да се прибират и потеглили с автомобилите си.

Пътят е горски, не е част от пътната мрежа и по неговото протежение имало солидна снежна покривка. В резултат на това на около 4 километра преди да излязат на пътя Батак - Доспат двете коли заедно с хората в тях заседнали в снега.

След получаване на сигнал за случилото се към мястото били насочени дежурен екип с високопроходим противопожарен автомобил от РСПБЗН - Батак, полицейски автопатрул от участъка в родопския град. На помощ се притекли и служители от местното горско стопанство. С помощта на тежка техника пътя бил изчистен и три часа по-късно автомобилите продължили по пътя към дома.

Коментари

Задължително поле