Висш гръцки духовник: Пожарите са дело на Божия гняв, предизвикан от атеиста Ципрас

Висш гръцки духовник обяви, че унищожителните пожари и трагичната загуба на животи се дължат на Божия гняв, предизвикан от това, че настоящият премиер на Гърция Алексис Ципрас е атеист, пише Ekathimerini.

Изявлението на митрополитът на Калаврита и Айгалея Амвросий предизвика критики от други църковни дейци, включително Архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним, който заяви в отговор: „Господ е любов. Господ не отмъщава, а призовава всички да се обичат едни други“.

Йероним смъмри Амвросий, като посочи, че дори възгледите му да не отразяват тези на официалната църква, личните му мнения трябва да са в някакви рамки.

Освен това, предстоятелят на Гръцката православна църква заяви, че се моли за душите на загиналите и за оздравяването на пострадалите.

Съгласно последните официални данни, жертвите от пожарите в Източна Атика са 81, след като един мъж, който се намираше в критично състояние в болница е загинал, а спасителите са открили тялото на жена в курорта Мати, пише електронното издание на вестник “Protothema”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа