Висящи ягодови градини показаха на "Цветна пролет 2017" в Пловдив

Висящи ягодови градини бе една от приятните изненади на изложението "Цветна пролет 2017", което бе открито в сряда в Пловдив. Ягодите вече може да се отглеждат не само на земята, но и във въздуха, ако се засадят във висящи саксии, показаха нагледно родни производители.

Освен висящите ягодови градини, които може да се гледат и на терасата у дома, има и още куп ексцентрични предложения, като овощни дръвчета за украса. Такива са японската плачеща вишна и декоративната червенолистна праскова.

Бодливо грозде и къпини без шипчета са другите новости на "Цветна пролет 2017", която предлага по-голям избор, тъй като изложителите са с 37% повече в сравнение с 2016 г., а ангажираните експозиционни площи бележат ръст с 80%. За първи път участват разсадници от Гърция, демонстриращи средиземноморски растения.

41 фирми предлагат традиционни и екзотични цветя, декоративни храсти и дръвчета, разсади, семена, торове, препарати, инструменти, керамични съдове и аксесоари. Овощарството с традиционни и нови плодни дръвчета също е силно представено, както и елементи за декорация начело с градинска керамика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини