Бившата на водещия Иван Вихра Петрова с книга за раздялата

Телевизионният журналист Вихра Петрова изненада всички с представянето на първата си книга - "Създай се отново - Как да преодолеете раздяла?"

Вихра споделя, че върху този проект е работила доста време. Той е плод на дългогодишни проучвания, срещи, разговори, наблюдения, четене и опит. Тя набляга на факта, че темата на книгата е проблем, с който почти всеки се е сблъсквал в емоционалния си свят, за който често мълчим, срамуваме се, понякога изпитваме вина, "замитаме го под чергата", но той съществува.

Разделите, самотата, алиенацията между хората авторката определя като един от сериозните бичове на 21 век. Не случайно много жени през годините са търсили помощта й:

"В годините много жени се свързаха с мен и ми задаваха въпроси по темата, аз се опитвах да бъда изчерпателна, полезна и за целта изчетох доста литература, правих експерименти и наблюдавах поведението на хората. Събрах всичко в това томче, което предоставям на вашето внимание, нека всеки открадне нещо за себе си и най-голямата ми награда ще е, ако успея да хармонизирам нечия душа!"

Вихра забелязала, че има много литература за любовта, но няма много книги за това как човек да преодолее раздялата и "да създаде себе си отново". През годините Петрова станала свидетел на човешки истории, на раздели, събирания, разводи, сватби, заплетени казуси на двойки, довели общия си път до абсурдни ситуации. Прочела и доста литература. Тя обаче искала да напише книга, която директно да те хване за ръка и да те издърпа от бездната на самосъжалението и разрухата.

Освен от наблюдения, Вихра черпи информация и вдъхновение и от лични си опит и по-точно развода си с тв водещия Иван от екранното дуо Иван и Андрей. Двамата имат дъщеря на име Ава, а връзката им приключи преди 7 години.

Анотацията на книгата е от Миглена Ангелова, която е приятелка на Вихра от много години. Ето какво гласи тя:

"Познавам Вихра отдавна и имах удоволствието да прочета книгата й преди теб, читателю. Няма да пиша за Вихра Петрова, защото ще е дълго четивото. Ще напиша, че много си я обичам. Но дори това сега не е важно. Важно е друго:

Приготви се, читателю, докато четеш "Създай се отново", приготви се да получиш приятел. Приятел, който споделя, подкрепя, разбира и с лека усмивка ти казва: "Спокойно, всичко ще е наред. Не си сам. Не си сама".

Пътят, който Вихра описва в книгата си, трябва да бъде извървян от всеки човек - мъж или жена. Това е пътят от жертвата към свободната, самостоятелна личност. Аз много се радвам, че Вихра успя да изгради себе си, успя да надрасне ситуациите, в които повечето слаби хора се излежават с години по гръб, жалени от себеподобните. Но най-много се радвам на това, че светлата й, добра душа е намерила начин да бъде полезна на хората, които търсят пътя към себе си, към силната си самостоятелна зряла личност - и е написала тази книга.

Ако преживяваш нещо подобно, читателю, ако ти се струва, че си се загубил в най-тъмната гора, и отвсякъде дебнат зли чудовища, просто протегни ръка към ръката на Вихра и всичко ще бъде по-лесно. Чети, чети, а после вземи една тетрадка и започни да пишеш своите глави в твоята собствена книга: "Създай се отново".

Миглена Ангелова"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица