Вицеадмирал сменя ген. Майкъл Флин

Номинираният за министър на труда се отказа

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поискал о.р. вицеадмирал Робърт Харуърд да поеме ключовия пост съветник по националната сигурност, съобщиха запознати източници, цитирани от сайта “Политико”. В понеделник о.р. ген. Майкъл Флин подаде оставка от длъжността, след като бе уличен в неразрешени разговори с руския посланик във Вашингтон.

Харуърд е потомствен военен, бивш “тюлен”, работил заедно с шефа на Пентагона Джеймс Матис. През 70-те г. на XX в. живял заедно с родителите си в Техеран и говори фарси. Той заявил, че се нуждае от няколко дни, за да обмисли предложението.

В пореден удар за Тръмп номинираният от него за министър на труда Андрю Пъздър се отказа точно преди дългоочакваното изслушване в Сената. Той изгубил подкрепата на ключови републиканци след разкрития, че наел за домашна помощница нелегална имигрантка и че бившата му съпруга се оплаквала от домашно насилие. Макар че сега заявява, че той никога не се е държал зле с нея.

Шефът на Сикрет сървис Джоузеф Кланси съобщи на свой ред, че се оттегля от поста на 4 март. Той бе върнат от пенсия преди 2 г., за да излъска имиджа на службата за охрана на първите лица, пострадал от серия от скандали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка