Вицеадмирал ще козирува на капитан в областната управа във Варна

Вицеадмирал Петър Петров от резерва е новият зам.-областен управител на Варна. Висшият морски офицер ще козирува на шефа си Тодор Йотов, който е с по-нисък чин – капитан I ранг от ВМС.

Изненадващо в петък служебният премиер освободи сегашния заместник на Йотов –юриста Кристиян Богоев, който е с голям стаж в областна администрация и в община Варна.

За заповедта аз самият научих от секретарката си, а трябваше поне да бъда уведомен, каза за „Труд“ Йотов, който по същото време беше на заседание на МС.

Вицеадмирал Петров беше спряган за областен управител на Варна през 2013 г. по времето на кабинета „Орешарски”. Той напуска армията четири години преди това, беше кандидат депутат в листата на БСП , а на последните местни избори- начело на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата на бившата просветна министърка проф. Анелия Клисарова за кмет на Варна.

Областният управител Тодор Йотов ще има още един заместник-Иван Иванов, бивш началник от общинската администрация във Варна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.