Вицепрезидентът Илияна Йотова гостува на "Млади възрожденци" в Сливен

"Още в началото на този мандат поех патронажа върху цялото движение "Млади възрожденци". Това е едно от движенията, чието значение се вижда с просто око. Един от най-страшните проблеми са нашите необхванати деца в училище. Това, че една голяма част от тях, по различни причини, за съжаление - най-вече социални, отпадат много рано от училище. Чрез Клубовете "Млади възрожденци" те не просто присъстват в училище. Учат се на родолюбие, какво е българщина, научават кои са българските празници, научават много стихове, много истории, много разкази, легенди за великите личности на България", заяви в Сливен вицепрезидентът Илияна Йотова.

Илияна Йотова бе гост на третата регионална среща на децата от клубовете "Млади възрожденци" в Сливенска област. Клубовете са създадени по инициатива на Общобългарския комитет "Васил Левски" под председателството на Васил Василев. Към момента в страната действат близо 300 клуба с 4000 членове. Най-много - 83, с над 1300 деца - работят в Сливен и останалите три общини Нова Загора, Котел и Твърдица. На срещата вицепрезидентът и председателят на Общобългарския комитет изказаха специална благодарност на директорите и учителите за това, че са подкрепили инициативата.

"Аз много се радвам, че има такива родолюбиви българи и че има кой да учи на единение нацията", подчерта Йотова. Специален гост на срещата бе пра-пра-пра-племенницата на Васил Левски Христина Богданова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България