Плеймейтката Марешка отпадна от „Игри на волята“

20 интересни факта за алкохола

Над 60 са вече жертвите при експлозията в джамия в Афганистан

Апетитът за сладко е признак за лош сън

Борис Джонсън: Ще напуснем ЕС на 31 октомври, дори ако споразумението бъде отхвърлено от депутатите

Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Надявам се комисията „НДК“ да си свърши работата много качествено

Анкетната комисията за НДК е начин, по който цялата истина може да излезе пред обществото. Надявам се да си свършат работата много качествено. Това е важно, за да можем наистина, ако не сега, то поне през есента, всичките тези скандали да са приключили във всички национални институции, пред цялото българско общество. За това да покажем пред света и пред Европа, че България е модерна европейска държава.“ Това заяви в четвъртък в Павликени вицепрезидентът Илияна Йотова.

„Няма как да се радваме на подобни новини, които за съжаление всеки ден ни засипват. Надявам се, да не се отрази кой знае колко много на подготовката за българското председателство на ЕС, макар че тя се наблюдава от всички страни“, каза още вицепрезидентът.

Йотова допълни, че би била щастлива, ако в следващите дни се сложи ред в големия скандал около НДК.

„Аз твърдо вярвам, че сигналите, които са дадени на прокуратурата. Вярвам, че в прокуратурата ще си свършат своята работа и ще кажат има ли нарушение или не, в тази кавалкада от взаимни обвинения и съмнения. Действително НДК е част от големия проект за председателството на България, оттук нататък да вървим по чист път“, заяви Йотова.

Тя е подчерта, че институционалните противоречия и конфронтации, не са добър белег за развитието и имиджа на България като европейска държава.

„Ще има анкетна комисия в Народното събрание. Искрено препоръчвам на колегите народни представители съвестно да си свършат работата, да излезе цялата истина пред българското общество да се види кой как и какви ангажименти е поемал, поемал ли е изобщо и оттук нататък да вървим наистина към подготовката ни за председателството, защото това е най-важният национален приоритет в този момент“, категорична е Илияна Йотова.

iotova1Тя бе гост на празника на Павликени, който днес отбелязва 74 години от обявяването си за град. Сутринта в залата на Общинския съвет бе подписано двустранно споразумение за побратимяване между Павликени и руския град Стародуб от кметовете инж. Емануил Манолов и Димитрий Винокуров.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. А защо анкетна комисия САМО за НДК?! Ако там са чопнали няколко милиона, то каква е общата сума на ниво страна? Кой не разбра колко са крадливи…?

  2. Кога най-после Комунистическата, Антифашистката и Циганската банди ще бъдат забранени със закон? И до кога ще хрантутим пенсионерите на тези банди, които ограбваха Българския народ и избиваха Българската интелигенция?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.