Вицепрезидентът Илияна Йотова: Реформа в Дъблинския регламент

Илияна Йотова (вдясно) се срещна с Даниел Ороа - председател на Комисията по европейски въпроси и член на Комисията по отбрана в Националното събрание на Франция.

Предложените от ЕК промени не били достатъчни

Дъблинският регламент трябва да претърпи дълбока реформа, а не козметичните промени, които се предлагат – това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя се срещна с Даниел Ороа – председател на Комисията по европейски въпроси и член на Комисията по отбрана в Националното събрание на Франция. На разговора присъства и посланикът на западната държава у нас Ерик Льобедел.

“Предложените от ЕК промени в Дъблинския регламент не облекчават страните – външни граници на Европа. Напротив – техните отговорности стават още по-големи, най-вече в частта, която предвижда бежанците и мигрантите да подават молби за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат, и да бъдат връщани в нея, ако се преместят в друга държава”, посочи Илияна Йотова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Новината е бълвоч за идиoти. Франция и гoведата и са сред главните виновници за сегашната ситуация. Онуй гoведо ръси предизборна реторика, нашата пaткa взела да го цитира…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.