Вицепрезидентът Илияна Йотова: Талантливите деца на България заслужават да излязат на международна сцена

Талантливите деца на България заслужават да излязат на международна сцена, каза в Хисаря вицепрезидентът Илияна Йотова по време на галаконцерта на Шестия национален младежки конкурс за популярна песен "Петнадесет лалета", който е под неин патронаж.

Този младежки конкурс е празник на талантите, защото това събитие събира талантливите деца на България, каза вицепрезидентът. Тя добави, че държавниците трябва да изпълнят един завет от песента на Мими Иванова "Българийо, децата ни върни" и че това е техен дълг и отговорност. Пред препълнената зала Илияна Йотова пое ангажимент да работи в насоката талантливите деца на България да излязат на международна сцена.

В шестото издание на конкурса "Петнадесет лалета", посветен на Мими Иванова, са се включили 448 изпълнители от цялата страна. От тях 233-ма участват индивидуално, 20 са дуетите и 21 - вокалните формации. В конкурсната програма са прозвучали 572 изпълнения.

Фестивалът се състоя в читалище "Иван Вазов-1904" в Хисаря. Музикалното събитие е част от календара на Министерството на културата и се провежда под патронажа на вицепрезидента на България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България