КЗП: Внимавайте при покупки от непознати търговци по Великден

Свлачището на пътя Смолян–Мадан се активизира отново

Арестуваха две шуменки за агресия

Борисов: Ще дадем 500 хил. лв. за пораженията от урагана във Враца

Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Стивън Хокинг е направил предсказание за края на света два дни преди смъртта си

Само един е кандидат за омбудсман в Благоевград

Гробните места в Търново на изчерпване Поставиха съоръжение с клетки за 144 урни

Гръцките власти конфискуваха над 400 тона вредни храни, внесени от Турция

Рафтинг сезона в Пиринско стартира със стари цени, за 50 лева вдигаш адреналина

Жълт код за поледици в 9 области в страната

Цветан Цветанов: 800 са гражданите от Западните Балкани, които са се сражавали за ИДИЛ

Григор остава четвърти в света, тренира полугол за следващия турнир в Маями

Рублата поскъпна след изборите в Русия

Габрово става столица на магията Над 100 магове от 9 държави ще покажат своите таланти на “Магична Среща Златна Котка 2018”

Вицепрезидентът Йотова: Учителите заслужават огромния си авторитет, политиците и държавата са им длъжници

Учителите заслужават огромния авторитет, който имат в българското общество, но българските политици и българската държава са им длъжници. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към колектива на СУ „Христо Ботев” в гр. Враца, където откри новата учебна година. „Не е важно само да има 15% повишение на заплатите и то не навсякъде, и то не сигурно, важно е най-накрая като държавници да разберем, че няма по-важен приоритет за нашата страна от българското образование. Когато всички го проумеем и статутът на учителите ще бъде различен, и бъдещето на България ще бъде различно”, заяви българският вицепрезидент. По думите на Илияна Йотова учителите заслужават да бъдат оценявани, а не ругани, заслужават да бъдат в центъра на всяка една политика, а не на дъното на социалната стълбица, защото ролята им в израстването на българските деца е огромна.

Вицепрезидентът се обърна и към българските родители. „Нашата роля на родители днес е още по-отговорна, трябва заедно с учителите да следим зорко какво правят и как растат децата ни, защото светът около нас стана тревожен. От интернет страниците до училищния живот – агресията, която заля българските деца, е страшна и нашата задача е не само да създаваме добри условия за учене, но и да ги предпазваме и възпитаваме”, каза Илияна Йотова. Вицепрезидентът отправи най-сърдечни поздравления към най-малките, тези, които за първи път прекрачват училищния праг. „Зад училищната врата ви чакат много тайнства и чудеса и всеки ден, когато отгръщате страниците на учебниците, ще ставате все по-знаещи хора”, посочи Илияна Йотова. На абитуриентите пожела, в които и университети да отидат, каквато и професия да изберат, винаги да помнят първото си училище, където за първи път са се срещнали със знанието.

След края на тържествената програма за първия учебен ден вицепрезидентът разгледа специализираните кабинети в училищната сграда. СУ „Христо Ботев” е училище с богата история и традиции и е най-старото светско училище в Северозападна България. По повод откриване на новата учебна година вицепрезидентът гостува и на тържеството на детска градина „Единство творчество красота” в гр. Враца, където откри нова спортна площадка

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.