Вениамин, Симона, Тодор и Ивана отпаднаха след първия концерт на живо в „Гласът на България“

Тино от „Гласът на България“ вкара чалга хит във филм на Тарантино

Лекуват в „Пирогов“ момче, поразено от токов удар в Северна Македония

Клуб на БГ професионалисти превзема Вашингтон Организацията помага на сънародниците ни да се реализират по-добре в Америка

Битката на финалистите в „Гласът на България“ започна

Британски алпинист загина на слизане от Еверест

Амелия Личева – във фокуса на Българския П.Е.Н.-център

Текстописецът и продуцент Крис Янг пред “Труд”: Дара е енергийно торнадо

51-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт, стана донор на черен дроб Мъжът е приет във Великотърновската болница с тежка травма

Запорираха сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев и съпругата му

Откриха ДНК следи от заподозрения за експлозията в Лион

Без тениска на бала, моля! Благотворителността ви да е по мярка…

Българка в Лион: В момента, в който е избухнала бомбата, чухме силните писъци

Международен трибунал на ООН постанови Русия незабавно да освободи арестуваните украински моряци

Защо възрастните китайци нямат ставни болки

Вицепрезидентът Маргарита Попова си избра сурвакница, изработена от търновчета

Над 100 деца от всички училища във Велико Търново и селищата от общината се надпреварваха в състезание по майсторене на сурвакници. Инициативата е на Общински детски комплекс, а отличените изделия са подредени в изложба, разположена на втория етаж в сградата на Общината. Сурвакница си избра и вицепрезидентът Маргарита Попова, която гостува днес във Велико Търново.

Експозицията бе открита от заместник-кмета на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков. Той поздрави децата за усърдната работа и автентичния вид на техните новогодишни сурвакници. Ганчо Карабаджаков пожела на малчуганите да получат многобройни подаръци за Коледа, да бъдат здрави и успешни през новата година.

Връчени бяха над 20 награди. В категория от 1 до 4 клас бяха дадени два първи приза – за Ема Павлова от ОУ „Бачо Киро” и Владислава Кръстева от ОУ „Патриарх Евтимий”. При по-големите ученици /5-7 клас/ най-висока оценка получи сурвакницата на Мариана Павлова от ОУ „Бачо Киро”.

Специални призове за най-автентична изработка и за най-оригинално решение бяха връчени на Рая Игнатова от СУ „Вела Благоева” и Симеон Лазаров от СУ „Г. С. Раковски”. В надпреварата бяха присъдени награди за вторите и третите места, за екипна работа и други поощрителни отличия.

снимка-Община Велико Търново

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.