Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев: Който премине нелегално границата, бързо го хващаме

Протести в Румъния заради отстраняването на директора на Националната дирекция за борба с корупцията

Общината в Разград закрива местна детска градина в средата на учебната година

Евростат: България е на четвърто място в ЕС по брой убийства

Австралийският вицепремиер подава оставка в понеделник

По време на нападението в гимназията във Флорида е имало въоръжен помощник-шериф

Сблъсъци между италиански антифашисти и полиция в Торино

Над 400 мирни граждани са убити край Дамаск през последните пет дни

Пореден протест на надзирателите в Пловдив

Нов трус от 3,8 по Рихтер разлюля Асеновград

400 кг кокаин откриха в пристройка на руското посолство в Аржентина

Шофьор заби кола, пълна с туби с бензин, в болница в Кънектикът

“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Вицепрезидент, вицепремиер, председател на НС и политици отдават почит на Борис Дрангов в Петрич

Петрич се подготвя да почете 145 годишнината от рождението и 100 годишнината от героичната смърт на полк. Борис Дрангов.За годишнината се очаква да пристигнат в града вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиера Валери Симеонов, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на Народното събрание Димитър Главчев  и други политици.

Началото ще бъде поставено в петък  с отслужването на литургия в църквата на село Дрангово.  Пред Военен паметник „Дрангова чешма”  патриотични стихове и изпълнения ще предшестват ритуала по полагането на цветя и венци.

Официални слова ще произнесат кметът на община Петрич Димитър Бръчков и вицепрезидентът Илияна Йотова, която ще бъде официален гост. По програма е предвидено отслужването на заупокойна молитва от Неврокопския митрополит Серафим. Точно в 12.00 ч. с камбанен звън от всички църковни храмове на Неврокопска епархия ще бъде засвидетелствана почитта към живота и делото на  полк. Борис Стоянов Дрангов.

В същия ден от 18.00 ч. в салона на читалище „Братя Миладинови – 1914” започва научна конференция на тема „Полковник Борис Дрангов – един век по пътя на величието”. В хода на форума ще бъде премиерата на книгата „Борис Дрангов и скопската школа” с автор Красимир Узунов. Предвидено е и представянето на идеен проект за изграждането на паметник на полк. Дрангов във Военна академия „Георги С. Раковски”.

Час по-късно ще бъде открита фотодокументална изложба със снимки от албума на сем. Дрангови. Ще има  празничен концерт на градския площад в Петрич и  тържествената вечерна проверка. Строят ще приеме председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Официални гости ще бъдат също вицепремиерът Валери Симеонов, главният прокурор Сотир Цацаров, председатели на парламентарни групи в 44-то Народно събрание, народни представители от всички политически сили, областният управител Бисер Михайлов. В Петрич специално за повода ще пристигнат внуците на полк. Дрангов – Борис Дрангов и Райна Дрангова.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете