Осъдиха футболист от Сандански за отвличане

Роми нападнаха ученичка на пазара в Благоевград

Земетресение разлюля Южна Гърция Трусът е бил с магнитуд от 3,9 по скалата на Рихтер

Министерство на енергетиката провери подготовката на ЕРП Север за зимата

А1 стартира свое мобилно приложение за следене на спортни резултати

Установени са 104 трошки да гният по улиците на Велико Търново Премахнати са общо 7 излезли от употреба возила през тази година

Вижте как минувачи спасиха 4 човека от паднал в реката автомобил (ВИДЕО)

Откриха диво прасе с африканска чума в района на Асеновград

Трима учени спечелиха Нобел за икономика – за облекчаване на глобалната бедност

52 деца с постижения в науката, изкуството и спорта с общински стипендии в Търговище

Шуменец плаши радио с бомба заради сръбска музика

Англичанин е починал в София след употреба на наркотици

Алек и Хилария Болдуин разкриха пола на бебето си (ВИДЕО)

Бившият шеф на КФН Стоян Мавродиев даде показания пред спецсъда Брокерите на Прокопиев спестили на ЕВН 87 млн. лв. при покупката на държавния дял

Вицепремиерът Марияна Николова участва в конференция за подобряване на процеса по реализиране на политики в България

Марияна Николова

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова откри заключителната конференция за представяне на резултатите от проект „Подобряване на процеса по реализиране на политики в България“, финансиран от Оперативна програма „Добро Управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Проектът е разработен от дирекция “Икономическа и социална политика” от администрацията на Министерския съвет и е изпълнен от ДЗЗД „Анализ“. Целта е подобряване на процеса по реализиране, мониторинг и оценка на политики.

„Реализирането на хоризонталните политики поставя редица предизвикателства, свързани с адекватни стратегически цели. В тази връзка, резултатите от проекта ще спомогнат за повишаване на степента на реалистичност на целите и на очакваните резултати от политиките, и свързаните с тях стратегически документи“, заяви вицепремиерът.

Проектът включва две основни дейности, като първата е Разработване на анализ на ефекта на политиките. В тази връзка бяха извършени анализ и оценка на ефекта от реализацията на 19 хоризонтални политики в областта на икономическото, социалното и инфраструктурното развитие. Втората дейност е Разработване на Методика за мониторинг и оценка на ефекта от политиките. При нейното изпълнение бе създаден механизъм за подпомагане работата на административните звена, отговорни за разработването, изпълнението, мониторинга и отчитането на хоризонталните политики.

В събитието участваха главни секретари и експерти от държавната администрация, ангажирани в процесите по разработване и реализация на политика.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.