Вицепремиерът Николова: Правителството не подкрепя намаляването на ДДС на брашното и лекарствата

Марияна Николова

Правителството не подкрепя намаляването на ДДС на брашното и лекарствата. Това каза на брифинг вицепремиерът Марияна Николова. „Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди законопроектите за изменение и допълнение на Закона за данъка върху добавената стойност, внесен от Корнелия Нинова и група народни представители, и на законопроект за публичните предприятия“, посочи Николова.

По отношение на първата точка тя заяви, че социалните партньори с изключение на КТ „Подкрепа“ не са подкрепили направените предложения. По думите й правителството в лицето на Министерството на финансите също не ги подкрепя.

„По втора точка бяха обсъдени допълнително направени предложения от Министерството на икономиката, които се отнасят до запазване на действащия към момента режим на приватизация, както и за отпадане на наложените от законопроекта текстове, вливащи Агенцията за инвестициите в Агенцията за публични предприятия и контрол. Предложенията са по искане на социалните партньори и те бяха подкрепени“, обясни Николова и уточни, че само КТ „Подкрепа“ са се въздържали.

Коментари

Задължително поле