Вицепремиерът Николова се срещна с посланика на Френската Република в България

Снимка: МС

Между България и Франция съществуват конструктивни и приятелски отношения и традиции на сътрудничество, изградени на основата на дългогодишни културни връзки между двата народа. Това заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Марияна Николова по време на срещата си с новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Френската Република у нас Н. Пр. Флоранс Робин, съобщиха от правителствената информационна служба.

Франция е сред водещите външнотърговски партньори на България, като заема 6-то място в българския износ и 12-то място сред водещите държави във вноса. В тази връзка вицепремиерът Николова изрази надежда, че търговските връзки ще бъдат задълбочени предвид експортните възможности на двете държави.

Посланик Флоранс Робин изтъкна готовността на Франция и бизнеса да работят за развиването на икономическите отношения между двете страни. Френският дипломат сподели, че страната й се интересува от съвместни проекти в областта на професионалното обучение и готовността на френските инвеститори в България да подкрепят тези усилия.

Коментари

Задължително поле