Вицепремиер следи ремонта на НДК

Следващата седмица ще има разговори по темата
Прозрачността ще бъде ръководен принцип, заяви Деница Златева

От изключителна важност е обликът на НДК и културната му стойност да бъдат напълно съхранени при ремонта на сградата за българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Диалогът с всички заинтересовани страни и прозрачността пред обществеността ще бъдат ръководни принципи в процеса на реновирането на инфраструктурата, свързана с провеждането на председателството – около тази позиция се обединиха вицепремиерът Деница Златева и регионалният министър Спас Попниколов. Двамата проведоха работна среща, на която очертаха приоритетите за подготовката на страната ни.

Именно в НДК ще се проведат повечето събития през първите шест месеца на идната година.
От думите на Златева, която отговаря за организацията на председателството, се разбра, че тя ще следи отблизо ремонтните дейности на двореца.

В същото време “Труд” научи, че започва и ревизия на харчовете за обществените поръчки за ремонтите и направеното досега.

В момента финансовото състояние на двореца е плачевно – това написа миналата седмица за “Труд” неговият бивш директор Христо Друмев.

“Сега обществеността е настоятелно убеждавана, че са необходими 35 млн. лв. държавни пари, за да бъде НДК “функционално удобен”, обяви Друмев, като за основен виновник за ситуацията посочи настоящият шеф на НДК Мирослав Боршош.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.