Включват видеонаблюдението във Велико Търново

Модерна система за видео наблюдение ще заработи до края на ноември във Велико Търново. Първият етап от създаването й включва 16 камери, чрез които се обхващат входовете и изходите на старопрестолния град, както и натоварените кръстовища.

Снимачните устройства вече имат осигурено електрозахранване, прокарана е и оптична интернет-връзка. Сигналът от тях ще постъпва в контролен център в Общината, а също и в Областната дирекция на МВР.

Вторият етап предвижда въвеждането в експлоатация на още 14 камери, които също са монтирани, като предстои да бъдат свързани към ел- и интернет-мрежата.

В рамките на няколко месеца жителите и гостите на Велико Търново ще могат да ползват и безплатен интернет в градските паркове. По силата на действащия с Общината договор, доставчикът на услугата вече работи по включването на точки за свободен достъп до световната мрежа в зоните за отдих. На първо време ще бъдат обхванати парковете централната част на Старата столица, а впоследствие безплатна безжична връзка ще бъда налична и в останалите обособени зелени зони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България