Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

Включват видеонаблюдението във Велико Търново

Модерна система за видео наблюдение ще заработи до края на ноември във Велико Търново. Първият етап от създаването й включва 16 камери, чрез които се обхващат входовете и изходите на старопрестолния град, както и натоварените кръстовища.

Снимачните устройства вече имат осигурено електрозахранване, прокарана е и оптична интернет-връзка. Сигналът от тях ще постъпва в контролен център в Общината, а също и в Областната дирекция на МВР.

Вторият етап предвижда въвеждането в експлоатация на още 14 камери, които също са монтирани, като предстои да бъдат свързани към ел- и интернет-мрежата.

В рамките на няколко месеца жителите и гостите на Велико Търново ще могат да ползват и безплатен интернет в градските паркове. По силата на действащия с Общината договор, доставчикът на услугата вече работи по включването на точки за свободен достъп до световната мрежа в зоните за отдих. На първо време ще бъдат обхванати парковете централната част на Старата столица, а впоследствие безплатна безжична връзка ще бъда налична и в останалите обособени зелени зони.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.