На 23 април 2018 да почерпят

Графа открадна Ягода в “Гласът на България” Младата изпълнителка за малко да отпадне, след като загуби дуела с най-добрата приятелка на Симона Загорова - Никол

Колата намира място и паркира без водач Тестват нови технологии на летището в Хамбург

Албена посреща туристите в обновени хотели Аквапаркът се разширява с уникална детска водна зона

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон Пол денс няма нищо общо с нощните заведения и стриптийза, категорична е треньорката

Джим Кери минава в психарски режим “True Crimes” е сниман в Полша

Ердоган повдигна въпроса за евентуална размяна на двамата задържани в Турция гръцки войници за осемте турски, които получиха убежище в Гърция

Армията вади танкове и ракети на площада На Гергьовденския парад 1200 души ще набият крак на жълтите павета

Нападнаха две момчета в Западния парк в София

30 на сто по-евтини онлайн документи от кадастъра 2000 човека на ден чакат в администрациите на агенцията в цялата страна

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 23 април 2018

ZDF: “Химическата атака” в Сирия е била фалшива (ВИДЕО)

МВФ прие нови регламенти за по-системно оценяване на корупцията

Циганин блудствал с 4-годишната си племенница (обзор)

Пуснато е движението по новия обходен път за смолянското село Тикале Зам.-министър Йовев инспектира мястото

ВКС окончателно призна лихвар от Трявна за виновен

Върховният касационен съд /ВКС/ окончателно призна лихвар от Трявна за виновен. През периода декември 1996 г. – октомври 2008 г без съответно разрешение по чл.9 ал.1 от Закона за банките и кредитното дело Асен К. е извършил по занятие банкови сделки.

Той предоставил кредити в български лева и чуждестранна валута срещу лихва на различни лица и фирми, като с тази си дейност причинил значителни имуществени вреди на лицата общо в размер на 143 700 лв. и получил крупни неправомерни доходи в размер на 400 228,95 лв. Обвинителният акт срещу Асен К. за предоставени заеми с уговорена лихва на общо 7 физически лица и фирми е внесен от Окръжна прокуратура – Габрово на 10 юни 2011 г. С присъда от 11 април 2012 г. Габровският окръжен съд го е признал за виновен за част от тези сделки. Окръжната прокуратура е протестирала присъдата в оправдателната й част пред Апелативен съд-Велико Търново, който е отменил наказанието поради противоречие между нейния диспозитив и мотивите, представляващо особено съществено нарушение на процесуалните правила, и е върнал делото за ново разглеждане.

При повторното разглеждане на делото, с решение от 5 ноември 2013 г. подсъдимият е изцяло оправдан от Габровския окръжен съд. Присъдата отново е протестирана от държавното обвинение, но е потвърдена от Апелативен съд-Велико Търново. По протест на Апелативна прокуратура – Велико Търново Върховният касационен съд с решение от 16 декември 2014 г. е отменил въззивното решение на апелативната инстанция и е върнал делото за ново разглеждане с указания за отстраняване на допуснати при постановяването на оправдателната присъда съществени процесуални нарушения и нарушения на материалния закон.

С присъда от 30 март 2015 г. Апелативният съд е отменил частично оправдателната присъда на Окръжен съд-Габрово и е признал Асен К. за виновен за част от обвинението по внесения от Окръжна прокуратура обвинителен акт. Поредното решение също е протестирано пред ВКС. Върховната инстанция в края на миналата година го отменила изцяло, а делото е върнато отново на Великотърновски апелативен съд за ново разглеждане.

При третото разглеждане на делото в старата столица с присъда от 29 февруари тази година Асен К. е признат за виновен и осъден по повдигнатото обвинение. Посочената присъда е оставена в сила с решение от 6 декември на ВКС, което е окончателно.
На Асен К. е наложено наказание от 3 г условно с 5-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 4000 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.