Психолози и социални работници влязоха в къщата на ужасите в Свищов Общинската администрация предприе мерки за социализирането на трите жени

Християн Гущеров е задържан заради сбиване в заведение

Талибаните поеха отговорност за атаката в Кабул

Десетки хиляди на протест в Солун: Македония означава Гърция

ДПС предлага програмен кабинет и програма за ускорено развитие

17-годишен катастрофира в дърво, колата му изгоря

Президентството: Извършена е нерегламентирана публикация в профила на държавния глава

Приход от 1,4 млн. лева от данъци планира Община Павликени

Д-р Красимира Иванова: Хепатит C уби баща ми, зарази се след кръвопреливане Системата за проверяване на кръвта да гарантира 100% нейната безопасност, призова сестрата на премиера Бойко Борисов

Проф. Божидар Димитров: Комунизмът у нас беше държавен капитализъм

Патриарх Неофит за македонската църква: Имаме консенсус по главните въпроси на бъдещото

Премиерът Борисов ще се срещне с чешкия си колега Андрей Бабиш

Дамаск осъди турската операция в град Африн

Цецка Цачева: Няма да се въвежда трети пол и да се признават еднополови бракове

Катастрофа затапи пътя за „Капитан Андреево“ край Харманли

ВКС отмени оправдателна присъда за измама със земи за 32 393 лв и върна делото на Темида в Търново

По протест на Окръжната прокуратура във Велико Търново Върховният касационен съд /ВКС/ е отменил оправдателна присъда за измама със земи на стойност 32 393 лв. Върховната инстанция е върнала делото на Окръжния съд в старата столица за ново разглеждане от друг състав.

Съдебната сага срещу Йорданка Д.Н. е от декември 2015 г, когато Районният съд във Велико Търново признал подсъдимата за виновна и постановил 1,6 г условно с 3-годишен изпитателен срок. Йорданка Д.Н. била призната за виновна за това, че от юни до юли 2012 г в Лясковец и във Велико Търново, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудила и поддържала заблуждение у П.Д., че е необходимо да включи в пълномощно, с нотариално удостоверяване за управление и разпореждане с негов имот, както и с правото да се разпорежда и със собствените му 1/2 идеални части от 80,984 дка земеделски земи в землището на село Полски Сеновец, община Полски Тръмбеш.

Така Йорданка Д.Н. причинила на П.Д. имотна вреда, представляваща пазарната стойност на земеделските земи. Това станало след като брокерката продала имотите на Г.Й.Г. Сделката била извършена след като месец преди това Йорданка Н. използвала пълномощното, за да ги дари сама на себе си.

Със същата присъда, Районният съд във Велико Търново е признал подсъдимата за невинна по обвинението, че от средата на юни до 10 юли 2012 г. в Лясковец и Велико Търново, поддържала заблуждение у Й.В.Д., чрез нея и у П.В.Ц., Д.С.Г. и К.Т.М. – настойнически съвет на М.Г.Д. М.Г.Д., която е поставена под пълно запрещение и настанена за отглеждане в Дом за възрастни с психични разстройства, била убедена,че нейният брат и съсобственик П.Г.Д. вече й е продал срещу предварително заплащане 1/2 идеални части от 80,984 дка земеделски земи и с това причинила на М.Г.Д. имотна вреда в размер на 27 421,60 лв. Първоинстанционният съд е отхвърлил и заведения от М. Г. Д. иск за имуществени вреди в размер на въпросната сума.

По протест на Районната прокуратура в старата столица, в Окръжния съд било образувано дело и магистратите отменили присъдата на първата инстанция и напълно оневинили Йорданка Н.
Веднага след това последвал протест от Окръжното държавно обвинение срещу оправдателното решение и ВКС го отменил.
Делото в Окръжния съд в болярския град е насрочено за 13 януари.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.