Вкусни риби по гръцки и народна цаца по български в Несебър

Вкусотии от риба дебнат на всяка крачка туристите в Несебър. Вече са пристигнали първите летовници и кръстосват магазинчетата и крайбрежните ресторанти на Стария град. Сред вкусно приготвените морски дарове има и много по гръцка рецепта.

Пържени попчета /по български/ струват 8.89 лева /300 грама/, а сафридът на тиган е 11.89 лв. Супата от риба е два вида. Освен традиционната- от колкото се може повече черноморска риба, която струва 5.69 лв., има и средиземноморска- 7.89 лв.

Задушеният ватос по гръцки е 15.89 лв., толкова са и скаридите- пак по гръцки, само че с 50 грама по-малко от ватоса. 17.89 лв. са скаридите "Саганаки", а 100 грама от "цял калкан на тиган" 8.90 лв. 300 грама вече струват 39.89 лв.

Най-народна цена държи цацата, която се харчи по 3 лева порцията /пържена, по българска рецепта/, в комбинация със студена наливна бира- 2 лв. халбата.

Коментари

Задължително поле