Влагат 43 000 лева в обновяване на военни паметници във Великотърновска област

?????????????????????????????????????

Обновяват военните паметници във Великотърновска област с отпуснати от държавата 43 000 лева. Това стана ясно по време на проведеноно в сряда редовно заседание на областната комисия „Военни паметници” в старата столица. Заседанието бе открито от губернатора проф. д-р Любомира Попова и Радослав Симеонов - главен експерт в отдел „Военни паметници” към Министерство на отбраната.

По време на заседанието бе обсъдено предложение на Община Стражица за включване в Областния регистър на военните паметници и картотеката на военните паметници на пет военни паметника. Обсъдено бе и искане на община Златарица, за ремонт на паметника „Майка България“ в балканското градче.

Комисията дебатира и по предложение на Венелин Иванов от инициативен комитет за изграждане на паметник на първия български генерал - търновеца Сава Муткуров.

Иван Коев, председател на „Съюза на ветераните от войните“, запозна присъстващите с направеното от него предложение да бъде извършено проучване в региона на военни паметници в населени места без жители или с по няколко жители. Неговата идея е тези паметници да бъдат обследвани, реставрирани, да се обнови инфраструктурата около тях, за да станат достъпни при чествания по съответните поводи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България