Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

Владимир Каролев – Фермерът

Известният икономист и политик Владимир Каролев е четвъртата и последна популярна личност, която влиза в култовото риалити „Фермата“, което тръгва на 10 септември по БиТи Ви. Малко хора знаят, че той е запален по планината и екстремните спортове – кара сноуборд , уейкборд, водни ски, сърф. Каролев ще се присъедини към хора като Владо Николов, Иван Ласкин и Божидара Бакалова, но ще има специален статут и няма да се състезава за наградата от 100 000 лв. Това съобщиха организаторите на поредния риалити формат. Днес ви представяме Владимир Каролев.

Ще почнем с цитат от нашия герой. Съвсем пресен, за да разберете за какъв човек става дума:

“Псевдоработодатели. Колонизатори. Кръвопийци. Чорбаджии. Изедници. Експлоататори. Робовладелци. Измамници.
Това са само част от епитетите, които се сипят по предприемачите и инвеститорите в България покрай всеки опит да се започне някаква нова мащабна инициатива или да се реформира някоя закостеняла публична система. И макар много хора, къде с право, къде без право, скрито се кефят да “сипват” с черпака на българските бизнесмени, бумерангът в крайна сметка се връща и удря всички в нас челото. Какво имам предвид? Момчетата с парите просто си отиват, тъй като Европейският съюз им гарантира свободно придвижване на капитали. През последните години се наблюдава все по-отчетлива тенденция България да изостава не само с привличането на чуждестранни инвестиции, но и със създаването на национални такива. Тоест, ние ставаме не просто непривлекателни за чуждия бизнес, но и непривлекателни за местния такъв, който все по-често отправя поглед към съседни нам балкански страни”.

Интересно е как Каролев ще разясни с думи прости тези свои виждания на колегите си във “Фермата”?

Но да продължим с официалната му биография, така както той я представя: “Живея в гр. София, иначе съм роден на 31 юли 1961 г. във Варна. Завърших УНСС със степен магистър по “Международни икономически отношения” през 1986 г. През 1993 г. се дипломирах със степен магистър по “Бизнес Администрация” от Университета на Алберта. Работил съм в Института по икономика и организация на металургията като старши консултант; KPMG Barents LLC като мениджър и старши мениджър; изпълнителен директор на инвестиционния фонд ECM. В момента съм управляващ съсобственик на Балканска консултантска компания, която развива дейност в областта на корпоративните финанси и чуждестранните инвестиции. Преподавам “Управление на инвестициите” в Магистърската програма на City University of Seattle. Владея руски и английски език. Хобитата ми са моторните спортове, гмуркане и сноуборд.

Имам над 2500 публикации в печатните и над 1200 в дигиталните медии (интернет, радио и телевизия). Имах възможност да бъда най-младият народен представител във Великото народно събрание през 1990 г. от квотата на СДС, но сметнах, че политиката трябва да е дейност на хора с достатъчен опит в частния сектор, които не са там с амбицията да се “създадат”, а заради желанието да променят към по-добро живота на съгражданите си…”

Пътят от тази биография на Каролев към “Фермата” е може би закономерен. Между впрочем, като кажеш “Фермата”, много хора свързват тази дума с романа на Джордж Оруел от 1945 година “Животинска ферма”, но го има и като сленг – ЦРУ в Щатите често се нарича “Фермата”.

Пикантерия е т. нар. принадлежност на Владо Каролев към тайните служби на комунистическата власт. Той беше “разкрит” от комисията по досиетата. Ето неговото обяснение за нещата:

“През периода септември 1979 – септември 1981 година бях войник в Мусачево в секретно поделение. Моята част се занимаваше с пеленговане на локациите на поделения, военни летища и кораби на Гърция, Турция и НАТО. Ако тази моя работа в казармата някой иска да я нарича агентство на държавна сигурност – ОК.

През 1986 година завърших МИО във ВИИ “Карл Маркс” и започнах работа по разпределение във външно-търговското дружество “Рудметал”, където бях и на задължителния след трети курс стаж. Шест месеца след като започнах работа, бях извикан в т.н. секретна секция на “Рудметал”, където двама души, които не познавах, ми разказаха какви светли перспективи ме очакват, ако стана сътрудник на научно-техническото външно разузнаване. Отказаха на секундата. След три месеца напуснах “Рудметал” (първият напуснал по собствено желание млад специалист в историята на “Рудметал”), защото няколко души от “Рудметал”, най-вероятно съгласили се да работят за научно-техническото външно разузнаване, ми казаха, че няма бъдеще в “Рудметал”, ако не си или дете на висшата номенклатура на БКП, или сътрудник на научно-техническото външно разузнаване. Или и двете. Е не бях…”

Излиза, че още тогава Каролев не се е виждал в ролята на специален “фермер”.

 

Обича голотата

През 2003 г. общинският съветник Владимир Каролев не изпълни заканата си да се съблече гол и да мине по софийския булевард “Витоша”. Той се зарече за това, ако партията на Стефан Софиянски спечели повече места в новия общински съвет от НДСВ.

Тогава, след първия тур на изборите стана ясно, че в столичния общински съвет НДСВ ще има само 4 съветници, а партията на Софиянски – 15. Заради облога жителите и гостите на столицата очакваха с нетърпение Каролев да изпълни поетото обещание.

През януари 2017 г. Каролев обаче се съблече и качи свои голи снимки в интернет. Направи го в качеството си на съветник на тогавашния икономически министър Божидар Лукарски. Така финансистът защити директор на столично училище, който беше обвинен, че е пуснал свои голи снимки в мрежата.

 

За него

Мисли логично, реагира импулсивно

Във “Фермата” Каролев е такъв, какъвто е в реалния живот – мисли логично, реагира импулсивно. Прям и честен човек. За това заплаща цената да не е симпатичен на всички около него. Публиката обаче усеща интуитивно кои хора са искрени. Той е именно такъв.

Андрей Арнаудов, продуцент на тв риалити формата “Фермата”

 

Той е подправката за всеки спор

Владо е добър приятел – бомба от емоции с енциклопедични познания. Той е “подправката”, без която всеки спор е скучен и безвкусен.

Бисер Манолов, финансист

 

Емоциите при него често доминират

Ние с него не разговаряме. Държал се е просташки с мен. Отказвам да го коментирам, за да запазим добрия тон. За мен той не съществува. Държа да отбележа, че при него емоциите често доминират над думите. Иначе е интелигентен човек.

Проф. Боян Дуранкев, икономист

 

Да не му се изправяш отпред

Владо е стар боен другар и изключително уникален човек. Един от най-добрите икономисти в България. Леко избухлив и екстравагантен е. Но това го прави чаровен. Да не му се изправяш отпред…

Николай Василев, бивш министър

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

  1. КАКЪВ ФЕРМЕР,КАКВИ 5 ЛВ.-ТОЯ Е ЧЕНГЕ ОТ ДС-ТРИ ПЪТИ ПРОВЕРЯВАН ПРЕЗ 2017 Г. И ИМА 3 РЕШЕНИЯ НА КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА.ТЕЗИ КОИТО ГО ВЪЗВЕЛИЧАВАТ ПО-ГОРЕ МАТЕРИАЛА,ЗНАЯТ ЛИ ТОВА??! ВИЖТЕ КОМДОС-ПРОВЕРЕНИ ЛИЦА

    1. Не искам да ставам адвокат на Каролев. Повечето от тезите му споделям, но ми идва тумач анархо-егоцентричен. Въпреки това няма как да не спомена, че вербуващите от ДС са имали норма за вербовка, това е доказано и от вербувани, и от вербуващи. Доста случаи има на вербувани хора, които даже не са предполагали за този акт. Всеки агент има картонче, в което задължително се вписва неговата дейност – в графата движение на делото. При псевдовербуваните тази графа е празна. Мислите ли, че офицерът от ДС Милен Йовчев би пропуснал да отрази движение по делото, ако Каролев е изпял нещо? Нали точно това му е била работата? Нали точно от движението по делата трупа точки за кариерно израстване? А картончето на Каролев е чисто. Няма негов подпис…
      Съгласен съм, че не всеки можеше да служи в секретно поделение. Мен например не биха ме допуснали, заради дядо ми. Но да се плюе по хората без конкретни доказателства е детинско! Каролев може и да не е предполагал, че са го вербували и са му дали агентурно име „Камен“. Милен Йовчев най-вероятно е попълвал задължителната бройка вербувани и за това няма движение по делото!

  2. Хе-хе! Не бил нито син на БКП-ец нито ненам си къв! Кои влизаха да учат МО и МИО бре Владо? Пък да не говорим да служат в секретни поделения на БНА.

  3. тея боклуци нямат ли наяждане ,, и тоя боклук лапна от баницата ..

  4. Както запекът,така и Каролев са изключително опасни за живота и здравето на обществото!Не,не!Каролев е 100 пъти по опасен от заека, като дриснята е…..!

  5. Аз се чудя как може една такава популярна персона като него да слезе до нивото на фермер, такав ерудит , всестранно развита личност, най добрия икономист доказал се от Варна до Ванкувър , да се седне да пасе овци, кози, да дои крави (ръчно) и да храни прасета? Когато нашата икономика има вопиюща нужда от такива титани на стопанското развитие , които да ускорят още повече нашата ускоряваща се икономика, той да се хване за земята?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.