На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Владимир Путин подписа закона за прекратяване на Договора за ракетите със среден и по-малък обсег

Руският президент Владимир Путин подписа закон за преустановяването на действието на Договора за премахване на ракетите със среден и по-малък обсег (ДРСМО) за Русия. Текстът на закона, приет от Държавната Дума на 18 юни и одобрен от Съвета на Федерацията на 26 юни, е публикуван на официалния портал за правна информация, цитиран от TACC.

Законът гласи, че решението за подновяване на договора от страна на Русия ще бъде взето от държавния глава. Законът влиза в сила в деня на официалното му публикуване.

По-рано ръководителят на Комисията по отбрана и сигурност на Съвета на федерацията Виктор Бондарев заяви, че „решението за спиране на действието на договора е необходима и неизбежна мярка, адекватен подход към режима в областта на контрола над въоръженията“.

Съединените щати за първи път обвиниха Русия в нарушение на ДРСМО през юли 2014 г. Оттогава Вашингтон многократно повтаря това заключение. Москва категорично отхвърли заключенията на Вашингтон за неспазването на Договора и отправи насрещни искове относно изпълнението на Договора от САЩ.

Съединените щати на 2 февруари 2019 г. спряха изпълнението на задълженията си по ДРСМО. Американското ръководство също заплаши, че Вашингтон ще се оттегли от Договора за ДРСМО за шест месеца, ако Москва не изпълни определени изисквания, свързани с този договор. Съединените щати настояват, на първо място, че Русия ще унищожи наземната си крилата ракета 9M729, чийто обхват, според Вашингтон, е по-голям от този, определен в договора.

Във връзка с решенията на американската администрация, президентът на Руската федерация обяви на 2 февруари, че Русия също прекратява участието си в ДРСМО.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.