Владимир Путин похвали лидера на Северна Корея и отправи критики към САЩ

Президентът на Русия Владимир Путин окачестви вожда на Северна Корея Ким Чен-ун като "съвсем грамотен и вече зрял политик, който е решил "своята стратегическа задача", създавайки ядрено оръжие и ракети с голям обсег, предадоха Ройтерс, ДПА и ТАСС.

Путин изтъкна, че по тази причина "трябва да се изхожда от реалностите" и въпросът за премахването на ядрените оръжия от Корейския полуостров трябва да се решава само чрез преговори. В сряда от Сеул и Вашингтон бе даден знак, че при определени обстоятелства биха се срещнали с представител на Пхенян, даже със самия Ким.

Извън темата, Путин нарече "пълни глупости" всички обвинения към Русия за намеса в президентските избори в САЩ. Той бе категоричен, че ограничаването на работата на руски медии в САЩ е "агресивна и злобна" реакция на Вашингтон на недостоверните данни за руска намеси в изборите. Путин обобщи, че Русия не се намесва в изборите на никоя страна, включително и в предстоящите през март в Италия и че подобни твърдения целят да саботират руско-италианските икономически връзки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа