Владимир Путин: Руският народ ще определи наследника ми на президентския пост

Руският президент Владимир Путин каза днес, че народът ще определи неговия наследник на поста, но че се замисля за израстването на младо поколение управленци, предаде ТАСС.

На въпрос дали подготвя свой приемник на президентския пост, в традиционната телевизионна " Пряка линия ", когато отговаря на граждани в пряк ефир, Путин заяви, че винаги мисли за това, но "приемник в класическия смисъл на думата няма" и че той ще бъде определен от руските избиратели.

Руският президент разказа, че с много от световните лидери като германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон и японския премиер Шиндзо Абе има неформални и лични отношения, така че се обръща към тях по име и разговаря на "ти".

Путин увери, че не се чувства самотен на политическия Олимп, тъй като работи в екип от професионалисти и съмишленици.

Хората задаваха на руския президент и въпроси от по-личен характер. Той сподели, че няма достатъчно време да общува с внуците си, а запитан какъв би бил главният съвет към тях, държавният глава отвърна: "Не лъжете!"

Запитан какво трябва да жертва човек, за да бъде президент, Путин призна, че професията му изисква да жертва личния си живот. Огромна компенсация обаче е да съзнаваш, че вършиш много важна и необходима, уникална работа за повишаване на благосъстоянието на милиони хора и в полза на най-главното в живота на всеки човек - Родината, подчерта той.

Путин отбеляза, че грешките в политиката струват твърде скъпо, и сподели също, че често се надсмива над себе си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа