Владимир Путин: Симпатизираме на Тръмп

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната се отнася със симпатия към президента на САЩ Доналд Тръмп, защото той е говорил за готовността си да възстанови отношенията с Москва.

„Разбира се, ние симпатизирахме на г-н Тръмп и сега също правим така, защото той публично заяви за своята готовност и желание да възстанови руско-американските отношения“, заяви Путин, цитиран от ТАСС.

Путин отрече руски хакери да са се опитвали да влияят на предизборната кампания в САЩ от миналата година. „Не сме се занимавали с хакерски атаки“, заяви Путин. „Трудно е да си представим, че която и да е друга страна, била тя и страна като Русия, да е способна по сериозен начин някак си да повлияе върху хода на избирателната кампания и на нейните резултати“, добави той.

„Не смятам това, че неустановените хакери са разкрили проблеми в самата Демократическа партия на САЩ по сериозен начин да е повлияло на хода на избирателната кампания и на нейните резултати“, отбеляза президентът.

„Да, тези неустановени хакери откриха проблеми в Демократическата партия, но те нищо не провалиха, нищо не усложниха, никого не измамиха. А това, че ръководителят на Изпълнителния комитет на партията подаде оставка, говори, че тя сама призна, че разкритата информация е истина. Затова и това е вътрешен проблем на САЩ“, добави Путин.

„Хората, които се опитват да манипулират общественото мнение, не трябва да създават образа на враг в лицето на Русия, а да се извинят пред своите избиратели. Но те не направиха така“, убеден е руският президент.

Путин смята, че е възможно САЩ да са подкрепили агресията на Грузия срещу Южна Осетия през 2008г.,започната по нареждане на тогавашния президент Михаил Саакашвили.

„Не съм уверен на сто процента, че там някой го е провокирал, че някой е стоял зад гърба му и го подбутвал. Не знам това, но ми се струва, че той никога не би се решил самостоятелно на тази провокация“, отбеляза Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа