Владислав Горанов: Политиката по доходите няма да е на калпак

"Проблемът на журналистиката и на свободата на словото не е в политиците,  те са функция във времето. Проблемът на свободата на медиите е в техните собственици. Когато собствеността в медиите е дефинирана по странен начин, тогава идва проблемът, който се опитваме да лекуваме", това заяви пред БНТ финансовият министър Владислав Горанов.

"Икономиката дава възможност през следващата година да покажем реалния потенциал на държавата. Нашето общество показва възможност да се развива", каза още Горанов.

Ако не бяхме дошли на власт през 2014 година, нито щеше да има ръст на потреблението, нито щеше да има връщане на доверието към страната ни от нашите европейски партньори. Добрата новина е че вече имаме перспектива, хората имат нужда от перспектива и справедливост, допълни той.

"Влязохме в този мандат след кампания, в която търсехме приоритетите. Осъзнахме, че сме изостанали, че сме загубили време, че талантливите българи ни напускат. Решихме да инвестираме в образованието", допълни финансовият министър.

По думите му политиката по доходите няма да е на калпак и има нужда от целенасочено инвестиране в определени сектори.

"Когато сме давали примери с други модели и периоди на управление, ГЕРБ е единствената партия, в която се случват оставки, когато има някаква степен на грешка", изтъкна Горанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика