Владислав Горанов: През мандат с наше управление можем да очакваме постигането на минимална работна заплата от 650 лева

През мандат с наше управление, при темповете, с които се развиваше икономиката до сега, можем да очакваме постигането на минимална работна заплата от 650 лева, без това да създава натиск върху заетостта. Реално е да се очаква 1500 лева средна работна заплата. Това каза на пресконференция финансовият министър в кабинета „Борисов 2“ Владислав Горанов.

Той обясни, че тази прогноза може да се направи на база развитието на икономиката от последните години при управлението на ГЕРБ. „Финансовата и фискалната стабилност са важна предпоставка за икономическия растеж. Няма богатство и развито общество със зле работеща финансова система и объркани публични финанси“, заяви Горанов.

По думите му, неговото главно участие в екипа, разработващ управленската програма на ГЕРБ ще е да бъде гарант, че всичко, което партията предлага, може да бъде финансово обезпечено. „През наш мандат няма да се променя плоския данък“, подчерта Горанов и поясни, че той е добре работещ. Според него трябва да продължат и усилията за справяне със сивата икономика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България