Владислав Горанов: През мандат с наше управление можем да очакваме постигането на минимална работна заплата от 650 лева

Снимка: Архив

През мандат с наше управление, при темповете, с които се развиваше икономиката до сега, можем да очакваме постигането на минимална работна заплата от 650 лева, без това да създава натиск върху заетостта. Реално е да се очаква 1500 лева средна работна заплата. Това каза на пресконференция финансовият министър в кабинета „Борисов 2“ Владислав Горанов.

Той обясни, че тази прогноза може да се направи на база развитието на икономиката от последните години при управлението на ГЕРБ. „Финансовата и фискалната стабилност са важна предпоставка за икономическия растеж. Няма богатство и развито общество със зле работеща финансова система и объркани публични финанси“, заяви Горанов.

По думите му, неговото главно участие в екипа, разработващ управленската програма на ГЕРБ ще е да бъде гарант, че всичко, което партията предлага, може да бъде финансово обезпечено. „През наш мандат няма да се променя плоския данък“, подчерта Горанов и поясни, че той е добре работещ. Според него трябва да продължат и усилията за справяне със сивата икономика.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Народът вече 27 години е в положение да може да очаква и да не дочаква! Дочакахме само едни големи лъжци и крадци, които си се сродяват с ци.ганите, защото са еднакви по манталитет!

  2. Защо не го постигнахте,като бяхте на власт,какво чакахте? Само обещания,обещания.Щяхме,това,щяхме онова. Да сте го направили,какво се вайкате?!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.