Владислав Горанов си постави 4,50 като финансов министър

Владислав Горанов

Днес прочетох статистика, че хора са дали оценка 4 на финансовия министър , аз ще си пиша 4,50. Така определи работата си през първата година в кабинета "Борисов" Владислав Горанов в кулоарите на парламента.

Грешки не правят само тези, които не са във властта, и затова е лесно да бъдем критикувани, особено от хора, които в съответствие с конституцията, нямат много функции, подчерта той. Понякога не сме достатъчно твърди, за да отстояваме правилните решения - това, според Горанов, може да си смята за слабост на управлението. И упрекна опозицията, че използва всеки един момент за ожесточени критики, дори по теми, по които съзнава, че са в полза на държавата, на обществото.

Трябва внимателно да се търси баланс между това да не се ерозира политическото доверие в управлението чрез взимането на непопулярни решения, но и да се има предвид, че не можем да минем без такива решения, които в по-дългосрочен аспект са в полза на обществото. Така финансовият министър отговори на въпрос дали премиерът Борисов не се поддава прекалено на уличен натиск. Колкото повече непопулярни решения се вземат, толкова по-ефективно става обществото, лесните решения се наричат популизъм, подчерта Владислав Горанов.

Според него за една година основните репери от предизборната кампания, с които управляващите са спечелили доверието на българските избиратели, са изпълнени.

Ние коментирахме, че няма да променяме данъците, че ще увеличим учителските заплати, стартирахме повишаването на минималните пенсии, както искаха Обединени патриоти - в резултат и заради стабилността икономиката отбелязва добри темпове на растеж, изтъкна финансовият министър. Оценката за едно управление е в това дали хората живеят по-добре, убеден е Владислав Горанов. Той добави, че предвид основните макроикономически показатели, оценката може би е положителна. Крайната оценка е при избори и към това трябва да се реферира, когато се критикува, подчерта министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България