Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Владислав Горанов: Темата за коалиция между ГЕРБ и БСП не е на дневен ред

Снимка: Архив

Темата за коалиция между ГЕРБ и БСП не е на дневен ред. Това обяви финансовият министър в оставка Владислав Горанов пред БТВ.

„Две партии, диаметрално противоположни като идеология, могат да се съберат или, ако искат да съхранят политическия модел, за да не навлязат в него популистите, или когато държавата е в изключително тежка криза и са необходими аварийни мерки. Състоянието на държавата в момента не предполага подобна симбиоза”, обяви финансовият министър.

Той е категоричен, че подобна коалиция не е обсъждана в ГЕРБ.

На въпрос защо партията на Бойко Борисов не може да изкара нито един пълен мандат Горанов отговори, че е можело да изкарат пълен мандат на инат.

По думите му администрацията в министерствата няма причина да е в „шок и паника”, защото през последните години винаги е имало приемственост, особено в Министерството на финансите. Той признава обаче, че при служебни правителства темповете на работа намаляват.

Владислав Горанов призна още, че в един момент не е знаел дали е по-добре да се изтегли проектобюджета за 2017 г., подготвен от неговия екип, или да продължи да настоява за приемането му.

„Алтернативата беше да изпълнява миналогодишния бюджет, но тогава нямаше да може да се увеличат минималната работна заплата, заплатите на общинската администрация, на социалните работници и на учителите. Затова е по-добре да бъде приет този бюджет”, обясни финансовият министър.

Относно спора с БСП за плоския данък министърът в оставка обяви, че плоският данък е много по-справедлив от гледна точка на данъкоплатеца и в резултат на това много по-лесно се събира и постъпленията са повече. Той допълни, че много европейски държави вървят към въвеждането му.

Според Горанов в казуса „КТБ” най-големият проблем освен начина, по който е управлявана банката, е безвремието от обявяването й в неплатежоспособност до назначаването на синдици.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Владиславе, защо така бе брат? Нали сте едни и същи помияри бре!

  2. Сега остава най-големите крадци в съвременната история на България да се обединят. И едните и другите са комунистически помияри, крадци и национални предатели. Имат много общо помежду си.

Отговорете