Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Владислав Горанов: Доходите в бюджетната сфера не могат да растат като в реалния сектор "Фискалната рамка за следващата година е оптимална", каза финансовият министър

Снимка: Денислав Стойчев

За мен фискалната рамка за следващата година е оптимална и най-бързо нарастват заплати там, където сме идентифицирали най-големите проблеми. Това заяви на брифинг в Министерски съвет министърът на финансите Владислав Горанов.

Очаквано, след задълбочени дебати и дискусии, правителството днес одобри законопроекта за държавния бюджет за 2018 г. и 3-годишната бюджетна прогноза за периода 2018-2020 г. На заседанието бяха одобрени и законопроектите за бюджетите на НЗОК и ДОО за следващата година.

“Добрата фаза на икономическия цикъл и успокояването в икономическите субекти дават възможност да отчетем един доста сериозен, за следкризисни нива, растеж“, коментира той.

Според финансовия министър, темповете на нарастване на доходите в бюджетната сфера не могат да следват същите, които се случват в реалния сектор. „Това не е задължително лоша новина, всеки случай по-доброто развитие на икономиката дава възможност и заплащането в бюджетния сектор да следва темпове на растеж – нещо, което не сме могли да си позволим в годините след финансовата криза от 2009 г.“, каза Владислав Горанов.

“Ще дойде време, вероятно през годините, когато ще растат заплатите с по-голям темп и в останалите сектори, но преди да изхарчим тези пари, трябва да ги произведем”, каза още Горанов. „Чуват се много гласове, че темпът на консолидация не е съобразен с икономическия цикъл т.е. че при 3,9-4% ръст на икономиката, да се планира бюджет с дефицит не е най-разумното нещо. В този смисъл над 730 млн. лв. повече разходи за персонал е стъпка, която е значителна. Дали може още, със сигурност хората, особено заетите в бюджетната сфера, имат желание винаги да получават повече“, каза министърът на финансите.

Той уточни, че в случая това не са средства на финансовия министър, а на българския данъкоплатец и трябва много внимателно да търсят баланс между необходимостта във всички сектори.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Аре ве свине герберски, защо вдигнахте заплатите на министри , зам. министри на замовете на замовете??? Макя ви свине крадливи, макя ви боклуци, за вас само бесило и разстрел. Над 20 милиарда лева крадете годишно според градските легенди. Парцаля Борисов още през първия си мандат е натрупал в тайните си сметки над 15 милиарда евро според слухове, които разнасят мутрите му.

Отговорете