Влакът Перник–София - претъпкани вагони и неточни разписания

Снимка: БТВ

Претъпкани вагони и неточни разписания на влака Перник–София – за това сигнализираха пътници, които ползват услугите на железницата всяка сутрин до работните си места, предаде БТВ.

Сутрин алтернатива на автомобила за перничани е ранният влак – ако обаче успеят да се доберат до него.

„От нашата спирка „Даскалово” е трудно да намерим място. Повечето се качват от първите спирки и ние сме правостоящи. Аз съм със карта, но много мои познати, които пътуват, не могат да си купят билет. Трябва да идват поне 20 минути по-рано, за да си купят билет за влака, в който стоят прави след това”, казва Валентина Йонева.

Освен че пътуват прави, хората трябва да са и търпеливи. Казват, че в посока София всяка сутрин изчакват по 3 влака – на гара Драгичево, Владая и Горна баня. Забавянето може да стигне до 30 минути.

Понякога билетът се превръща и в извинителна бележка. Издава се на Централна гара от ръководител „Движение”, който съобразява закъснението и го вписва в извинителната бележка за пред работодателите.

От БДЖ не скриха, че знаят за проблема. „Влаковете Перник–София се движат на 20 минути. Това е максимално гъстият график. По всяка вероятност ще се пренасочи композицията от друг влак, специално този влак в участъка Перник–София да е с един вагон повече”, коментира Пламен Митев от отдел „Експлоатация, ремонт, обслужване в поделение за пътнически превози” – София.

Коментари

Задължително поле