Влак блъсна мъж на жп спирка край Враца, 61-годишният човек оцеля по чудо

Снимка: Архив

Мъж е бил блъснат от бързия влак от София за Варна, по-известен като експрес "Златни пясъци", съобщи BulNews.bg.

Инцидентът е станал тази сутрин, малко преди 9 часа на необслужваната железопътна спирка "Радовене" край романското село Струпец.

61-годишният П. М. Б. от оряховското село Селановци слязъл от пътническия влак Горна Оряховица - Мездра и тръгнал да пресича ж.п. линията, когато бил ударен от преминаващия в този момент експрес, идващ откъм гара Роман.

Възрастният мъж оцелял като по чудо. Той е транспортиран незабавно с линейка и настанен за лечение във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ - Враца в Роман. Пострадалият е със счупен таз и фрактура на глезена на десния крак, но без опасност за живота.

На място пристигнали и разследващи полицаи, които извършили оглед на местопроизшествието. Най-вероятната причина за инцидента е неправилно пресичане на линията от страна на пътника в нерегламентиран участък от ж. п. линията.

Заради железопътния инцидент движението на влакове в района е било спряно и в двете посоки, поради което преминаващите оттук композиции временно са се движили с известно закъснение.

Коментари

Задължително поле