Влак помля кола заради пиян кантонер (обзор)

Опелът бил отхвърлен до охранителната будка след жестокия удар.

Знаел, че машината идва и не пуснал бариерата

Дрегерът показал 1,8 промила алкохол

Трима са в болница, единият - с опасност за живота

Влак помете кола на железопътен прелез заради пиян кантонер. Към 7 ч. на охраняем жп прелез в индустриалната зона на Асеновград 60-годишният К.М. не пуснал бариерата, въпреки че получил сигнал, че пътническият влак Пловдив - Асеновград наближава.

Колата “Опел Астра” навлязла на жп линиите и била буквално пометена пред очите на свидетели, които били наблизо. От жестокия удар автомобилът бил запратен в охранителната будка, а покривът й отнесен. Кантонерът веднага се обадил на тел. 112.

Пристигналите полицаи го тествали с дрегер, който показал 1,8 промила алкохол в издишания въздух, взета му е и кръв за изследване. 51-годишният машинист на влака не е пил, показала пробата. Кръв за изследване е взета и от шофьора на колата. Кантонерът К.М. е задържан за 24 ч., прокуратурата трябва да реши дали да иска той постоянно да остане зад решетките.

Тримата, пътували в опела, са откарани в УМБАЛ “Свети Георги”, един от тях е с опасност за живота. 30-годишен мъж, седял до шофьора, е в изключително тежко състояние със сериозна черепно-мозъчна травма, гръдна и лицева травми и нараняване на единия крак. Шофьорът, на 32, е с гръдно-коремна травма, фрактура на десния крак и наранявания на главата. Третият пътник - на 25 г., е с гръдно-коремна травма, разкъсно-контузни рани на главата и единия крак, фрактура на шиен прешлен и луксация на ляво рамо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България