Властите в Армения отказват да върнат тялото на азербайджански войник

войник, военен

„Официалните органи на Армения отказват да отговорят на настойчивите призиви на международни структури за връщане на тялото на войника, военнослужещ в азербайджанските въоръжени сили Чингиз Гурбанов Салман Оглу“, съобщиха за Azeri Press Agency от Държавната комисия на Азербайджан за военнопленници, изчезнали и заложници.

Армения, без да дава каквито и да било причини, под различни предлози умишлено забавя процедурата за връщане на тялото.

„За съжаление, даже международните посредници не могат да повлияят на Армения, която допуска такива нехуманни действия. Въпреки това, ние от наша страна заедно с държавни и международни структури продължаваме да работим в тази посока“, добавят от азербайджанската държавна комисия.

Сутринта на 29 декември разузнавателна група от въоръжените сили на Армения се опита да наруши държавна граница на Азербайджан, но се сблъска със засада от страна на нейни войници. В резултат на въоръжения сблъсък безследно изчезна азербайджанският военнослужещ Чингиз Гурбанов Салман Оглу. По-късно стана ясно, че той е загинал при отблъскването на арменската диверсия и неговото тяло е останало на територия, контролирана от противника.

За връщане на тялото му Министерството на отбраната в Баку официално се обърна към азербайджанското представителство на Международния комитет на Червения кръст, както и към Минската група (Беларус, Германия, Италия, Швеция, Финландия, Турция, Армения и Азербайджан – б.пр.) в Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия