Властта чу "Труд": Първото заседание на 45-ото Народно събрание ще е в Сградата на съгласието

Първото заседание на 45-ото Народно събрание на 15 април ще се проведе в Сградата на съгласието, както призова "Труд" в своя кампания, подкрепена от интелектуалци.

Решението беше взето от контакта група с по един представител от всяка политическа сила в парламента, чието заседание започна в 14 ч. и още не е приключило.

В новата сграда, която струва 45 милиона лева, няма места за гости. По традиция на първото тържествено заседание на всяко Народно събрание присъстват дипломати, представители на съдебната власт, както и духовните водачи на различните вероизповедания.

В сградата на парламента на площад „Народно събрание“ гостите заемат трибуните. За президента и дипломатите има ложи в централната част. В новата зала на партийния дом няма такава част. Там зад гърбовете на депутатите са отделени две "кошари", от които оператори и фоторепортери могат да снимат народните представители в гръб.

Депутати коментираха, че в бившия Партиен дом доста неуместно би изглеждало и опъването на червените пътеки, по които минават официалните гости. В момента в крилото откъм „Дондуков“ тече основен ремонт и преминаването през входа не е от най-приятните.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика