Влахович следва съветите на Роналдо и Джокович, иска да си открадне от качествата на други звезди

Футболистът на Ювентус Душан Влахович даде интервю за DAZN, в което коментира настоящия сезон и сътрудничеството си с Тиаго Мота, който пое Старата госпожа това лято, след като Масимилиано Алегри беше уволнен в края на миналия сезон. Влахович смята, че стилът на игра на новия треньор му подхожда повече.

- Чувствам се добре, изразявам се по-добре, този стил на игра ми отива повече. Винаги съм бил на разположение на Алегри и винаги съм бил щастлив да направя всичко, което поиска от мен. Какво ми казва Тиаго най-често? Той веднага ми заговори за дисциплината: да правиш онези неща, които изглеждат прости, но в действителност не са. Винаги си лягаме по едно и също време, да почиваме добре, да се наспиваме и да спазваме правилна диета.

На въпрос за Ювентус той посочи, че за него това е много повече от клуб:

- Ювентус е много неща за мен: гордост, победоносен манталитет, семейство. Тук всичко е различно, отговорността на тази фланелка е огромна.

Влахович подчерта, че винаги изисква повече от себе си.

- Не си поставям граници, винаги вдигам летвата. Никога не съм бил щастлив, дори през сезона, когато преминах от Фиорентина в Ювентус и вкарах 24 гола. Винаги може по-добре.
Влахович посочи, че Интер е основният конкурент на Юве за титлата.

- Ще бъде двубой срещу самите нас. Има много отбори, които могат да се борят за шампионската титла, рано е да се каже. Интер е отборът, който беше най-добрият от всички миналата година, без никакво съмнение: те са много силен отбор. Тази година обаче ще е първенство, в което ще решават детайлите.

Той също беше попитан от кой играч би заел нещо и избра определени сегменти от играта на Ерлинг Холанд, Лаутаро Мартинес, Хари Кейн, Роберт Левандовски и Виктор Осимен.

- Бих взел начина, по който атакува Холанд. Когато тръгне, той е труден за спиране поради начина, по който атакува дълбоко и физическата му форма. Бих взел позиционирането на тялото от Лаутаро, смъртоносно е. Миналата година с право беше най-добрата в кариерата му и го уважавам много. Бих откраднал финала от Кейн, завършващия удар и от Левандовски и скоростта от Осимен.

Влахович изтъква, че работи върху себе си психически и посочи Новак Джокович като пример.

- Понякога на терена, ако се случат неща, които не са наред, започвам да се изнервям. Но това е нещо, което променям, защото е безполезно. Както каза Джокович: „Най-голямата ми способност е да знам как да изтрия грешка“, а Кристиано Роналдо го каза същото. Това е нещо, което мога да подобря. Като цяло е много важно да има баланс. Не се вълнувайте, когато нещата вървят добре и не се обезсърчавайте, когато нещата вървят зле. Научих го през тези години в Ювентус, защото като играеш на всеки три дни, винаги имаш нов шанс. Трябва да си постоянен и на върха, трудно е и не винаги е възможно. Тук, ако спечелиш, това е нормално: който иска да стане най-добрият, трябва да има този манталитет. Ако мисля да бъда ориентир за моите съотборници, дори и за по-младите, трябва да се държа добре и да давам пример на всички, с работата си преди и след тренировка, с отношението си на терена. Надявам се да им бъда пример и занапред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят