Влекач се блъсна в колона на мост на 119-и км на „Тракия”, шофьорът загина на място

Снимка: Цветан Томчев/Архив

45-годишен шофьор на камион загина на място в района на 119-и километър на автомагистрала „Тракия” в посока София, след като управлявания от него влекач с полуремарке с българска регистрация се блъснал в колона на мост.

Инцидентът е станал между Пловдив и Цалапица малко преди 1.20 часа след полунощ в четвъртък, когато сигналът за тежката катастрофа е подаден на спешен телефон 112 от свидетел на случилото се. Веднага на местопроизшествието са изпратени екипи на полицията и Спешна медицинска помощ, които само констатирали смъртта на загиналия шофьор.

Тялото му било извадено с помощта на специализирана техника за рязане на пожарната, тъй като каросерията на влекача била жестоко смачкана.

Повече от 3 часа и половина за движение по автомагистрала „Тракия” бяха затворени затворени и двете ленти, тъй като по шосето се бяха разпилели десетки дървени трупи от превозвания товар. Първоначално бе освободено движението в посока към Бургас, а чак след това започна и разчистването на трасето към София в района на 119-и километър.

Докато траеше операцията по разчистването, полицейски служители насочваха автомобилите по обходен маршрут – от 126-и км на Карловски надлез през Пловдив и по Голямоконарско шосе МПС-ата се връщаха обратно на автомагистрала „Тракия”.

Причините за инцидента се изясняват в РУ на МВР – Труд, но най-вероятно се касае за моментно заспиване зад волана или загуба на внимание от водача. По случая вече има образувано досъдебно производство, а на местопроизшествието е извършен оглед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България