Холандия купува 15 нови изтребителя Ф-15

Училище санкционира деца за фалшиви бележки, родителите съдят ръководството

Ципрас: За Гърция и Македония няма връщане назад

Борисов получи послание от Доналд Тръмп То беше предадено на премиера от зам.-държавния секретар на САЩ Джон Съливан

Министър Кралев проведе работна среща с президента на Международната тенис федерация

Румен Петков пред посланика на Сърбия: Решението за изграждане на косовска армия е опасно за региона

Училище към родителите: Ако не вземете децата си до 18 ч., търсете ги в районното

Празник на вината, ракиите и мезетата във Враца

Учредяват нова циганска партия Ще се казва „Европейска народна партия – България”

В Киев започва Обединителния събор за учредяване на Украинската православна църква

Бившият изп. директор на БДЖ: Никога не съм пращал доклад в ДАНС Има известна криза в „Пътнически превози” заради наличния ресурс и амбициозния график, призна Владимир Владимиров

Общинари от ВМРО в София се включват в кампания за деца с дислексия

Банско открива сезона с отборно състезание и уникални награди Зимните приключения започват на Бъндеришка поляна с концерт на Гери Никол

Андрей Новаков ще предложи алтернатива за българските превозвачи по пакета „Мобилност“

Тръмп назначи нов началник на кабинета си

Вложиха близо 1,2 млн. лв. в саниране на болницата в Павликени

Снимка: Община Павликени

Вложени са близо 1,2 млн. лв за обновяване на общинската болница в Павликени. Реконструираната сграда на лечебницата бе открита във вторник от кмета на града инж. Емануил Манолов и управителят на здравното заведение д-р Ренета Кръстева.

В сградата бяха въведени мерки за енергийна ефективност по проект „Повишаване енергийната ефективност и намаляване емисиите парникови газове в местната здравна инфраструктура на територията на Община Павликени“, финансиран от Инвестиционната програма за климата.

Стойността на целия проект е  1 167 292,63 лв., от които размерът на безвъзмездната помощ е 992 198,74 лв.

„Преди две години скептиците бяха повече от оптимистите, че този порект ще успее. Радвам се, че успяхме. Похвално е, че екипът на болницата със собствени сили продължава да извърша малки ремонти, за да придобие сградата европейски вид и отвътре. С реализираните икономии на електроенергия и природен газ, ръководството ще има допълнителен ресурс, който да използва за подобряване на условията на труд и осъвременяване на апаратурата“, каза инж.Емануил Манолов.

„Общинското здравеопазване и болници са скелета на цялата ни здравна система. Знаете колко усилия ни струва да държим този скелет да не се разпадне, но да го укрепим и развием“, заяви изпълнителният директор на НСОРБ и специален гост на откриването Гинка Чавдарова.

В хода на строителните дейности бяха подменени прозорци и врати с PVC стъклопакет, беше поставена топлинна изолация на стените и покрива, подменен беше котела и инсталирано автоматично регулиране на отоплителна инсталация. Монтирани са 10 слънчеви колектори за битова гореща вода, подменена е топлоразпределителната мрежа в сградата, както и осветителните тела.

„Очакваме икономия на енергия в размер на 1 234 220 kWh/годишно вследствие въвеждане на енергоспестяващите мерки в сградата на МБАЛ –Павликени, както и намаляване на емисиите на парникови газове с 751,7 тона въглероден диоксид годишно“, уточни градоначалникът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.