Амазон отваря магазин без продавачи

Масов бой между кюрди и турци на летището в Хановер

Наръган мъж издъхна в аптека, задържаха заподозрения в автобус

„Дяволът“ носи голове

Прием на деца в детските градини: Какво показа проверката на общината, как се оправдава Иво Мирчев

Кметът на Солун: Схващането, че Македония е само гръцка е много лошо

Борисов и Бърнабич обсъдиха развитието на инфраструктурата като предпоставка за интеграцията на страните от региона

Осем души са ранени след земетресението в Индонезия

74-годишен мъж е в болница, след като е бил ударен от влак край Пловдив

САЩ вдигнаха митата върху вноса на соларни панели и перални машини

Издирвана в цялата страна ученичка сама дойде в полицията в Монтана

Майкрософт изгражда 4 центъра за данни във Франция

64-годишна жена е загинала при пожар в ямболско село

Ремонтират булеварди в центъра на Варна до април Кметът призова гражданите да бъдат търпеливи

67% от българите искат партиите да загърбят различията по време на председателството

Вложиха близо 1,2 млн. лв. в саниране на болницата в Павликени

Снимка: Община Павликени

Вложени са близо 1,2 млн. лв за обновяване на общинската болница в Павликени. Реконструираната сграда на лечебницата бе открита във вторник от кмета на града инж. Емануил Манолов и управителят на здравното заведение д-р Ренета Кръстева.

В сградата бяха въведени мерки за енергийна ефективност по проект „Повишаване енергийната ефективност и намаляване емисиите парникови газове в местната здравна инфраструктура на територията на Община Павликени“, финансиран от Инвестиционната програма за климата.

Стойността на целия проект е  1 167 292,63 лв., от които размерът на безвъзмездната помощ е 992 198,74 лв.

„Преди две години скептиците бяха повече от оптимистите, че този порект ще успее. Радвам се, че успяхме. Похвално е, че екипът на болницата със собствени сили продължава да извърша малки ремонти, за да придобие сградата европейски вид и отвътре. С реализираните икономии на електроенергия и природен газ, ръководството ще има допълнителен ресурс, който да използва за подобряване на условията на труд и осъвременяване на апаратурата“, каза инж.Емануил Манолов.

„Общинското здравеопазване и болници са скелета на цялата ни здравна система. Знаете колко усилия ни струва да държим този скелет да не се разпадне, но да го укрепим и развием“, заяви изпълнителният директор на НСОРБ и специален гост на откриването Гинка Чавдарова.

В хода на строителните дейности бяха подменени прозорци и врати с PVC стъклопакет, беше поставена топлинна изолация на стените и покрива, подменен беше котела и инсталирано автоматично регулиране на отоплителна инсталация. Монтирани са 10 слънчеви колектори за битова гореща вода, подменена е топлоразпределителната мрежа в сградата, както и осветителните тела.

„Очакваме икономия на енергия в размер на 1 234 220 kWh/годишно вследствие въвеждане на енергоспестяващите мерки в сградата на МБАЛ –Павликени, както и намаляване на емисиите на парникови газове с 751,7 тона въглероден диоксид годишно“, уточни градоначалникът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.