Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Вложиха близо 1,2 млн. лв. в саниране на болницата в Павликени

саниране на болницата в Павликени

Вложени са близо 1,2 млн. лв за обновяване на общинската болница в Павликени. Реконструираната сграда на лечебницата бе открита във вторник от кмета на града инж. Емануил Манолов и управителят на здравното заведение д-р Ренета Кръстева.

В сградата бяха въведени мерки за енергийна ефективност по проект „Повишаване енергийната ефективност и намаляване емисиите парникови газове в местната здравна инфраструктура на територията на Община Павликени“, финансиран от Инвестиционната програма за климата.

Стойността на целия проект е  1 167 292,63 лв., от които размерът на безвъзмездната помощ е 992 198,74 лв.

„Преди две години скептиците бяха повече от оптимистите, че този порект ще успее. Радвам се, че успяхме. Похвално е, че екипът на болницата със собствени сили продължава да извърша малки ремонти, за да придобие сградата европейски вид и отвътре. С реализираните икономии на електроенергия и природен газ, ръководството ще има допълнителен ресурс, който да използва за подобряване на условията на труд и осъвременяване на апаратурата“, каза инж.Емануил Манолов.

„Общинското здравеопазване и болници са скелета на цялата ни здравна система. Знаете колко усилия ни струва да държим този скелет да не се разпадне, но да го укрепим и развием“, заяви изпълнителният директор на НСОРБ и специален гост на откриването Гинка Чавдарова.

В хода на строителните дейности бяха подменени прозорци и врати с PVC стъклопакет, беше поставена топлинна изолация на стените и покрива, подменен беше котела и инсталирано автоматично регулиране на отоплителна инсталация. Монтирани са 10 слънчеви колектори за битова гореща вода, подменена е топлоразпределителната мрежа в сградата, както и осветителните тела.

„Очакваме икономия на енергия в размер на 1 234 220 kWh/годишно вследствие въвеждане на енергоспестяващите мерки в сградата на МБАЛ –Павликени, както и намаляване на емисиите на парникови газове с 751,7 тона въглероден диоксид годишно“, уточни градоначалникът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.